Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun kierto- ja jakamistalouden palvelut löytyvät nyt yhdeltä kartalta

Jaa
Pääkaupunkiseudun Palvelukartalla on julkaistu uusi kokonaisuus nimeltä Kiertotalous, mistä löydät muun muassa vuokraus- ja korjauspalvelut, yhteiskäyttötilat ja second hand -myymälät alueellasi. Palvelukokonaisuus on nyt laajentunut Helsingin lisäksi myös Espooseen, Kauniaisiin ja Vantaalle. Palvelukokonaisuuteen on koottu yli 370 pääkaupunkiseudulla toimivaa kierto- ja jakamistalouden palvelua.

Pääkaupunkiseudun Palvelukartalta löytyvät julkiset palvelut, valtion palvelut sekä yksityisiä palveluja. Kartalle on uutena ominaisuutena koottu oma kokonaisuus kierto- ja jakamistalouden palveluille. Palvelukartan kiertotalouden palveluista löytyy nyt kirpputoreja, uusiomateriaaleista valmistettujen tuotteiden myymälöitä, kirjastojen välineiden ja laitteiden lainauspalveluja, hävikkiruoan myyntipisteitä, vuokraus- ja korjauspalveluja, yhteiskäyttötiloja sekä yhteiskäyttöisiä kulkuneuvoja.

Palvelukartan uuden toiminnon tavoitteena on helpottaa palvelujen löytämistä ja edistää kiertotaloutta asukkaiden arjessa. Kiertotalouden palveluissa on mukana sekä yritysten tarjoamia että kaupunkien omia palveluja. Kartalle merkityt toimijat ja yritykset toteuttavat palvelussaan kierto- ja jakamistaloutta ja edistävät kestäviä elämäntapoja.

Kierto- ja jakamistalous uudistavat tapaamme kuluttaa

Kiertotalouden perusajatuksena on resurssien tehokas käyttö. Luonnonvaroja käytetään säästeliäästi, tuotteet ja materiaalit säilytetään kierrossa mahdollisimman pitkään ja tuotannosta ja kulutuksesta syntyvän hukan ja jätteen määrä pyritään minimoimaan. Jakamistaloudessa kuluttaminen ei perustu omistamiseen vaan jakamiseen. Jakamistalouden ydinajatuksena on tavaroiden, tilojen ja palvelujen tehokkaampi hyödyntäminen siirtymällä omistajuudesta käyttöoikeuksiin, vuokraamiseen, lainaamiseen ja yhteiskäyttöön.


Tiedote ruotsiksi ja englanniksi liitteinä.


Palvelukartta

Helsinki  https://palvelukartta.hel.fi/fi/
Espoo  https://palvelukartta.espoo.fi/
Vantaa  https://palvelukartta.vantaa.fi

Hakusana ”kiertotalous” tai etusivulta ”Tutustu palveluihin palveluluettelon avulla” > ”Asuminen ja kaupunkiympäristö” > ”Kiertotalous”.


Lisätietoa:

Helsinki: Ympäristötaloussuunnittelija Pirita Kuikka, puh. 040 334 5924, pirita.kuikka@hel.fi

Espoo: Erityisasiantuntija Laura Kontiala, puh. 040 636 9616, laura.kontiala@espoo.fi

Kauniainen: Ympäristöpäällikkö Anna-Lena Granlund-Blomfelt, puh. 050 323 6269, anna-lena.granlund-blomfelt@kauniainen.fi

Vantaa: Projektikoordinaattori Kimmo Nekkula, puh. 0400 709 574, kimmo.nekkula@vantaa.fi

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Energiansäästötoimenpiteillä saatiin merkittävästi vähennettyä Helsingin kaupungin kulutusta30.3.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Sähkön hintaan ja saatavuuteen ennakoitiin erilaisia häiriöitä talvikaudelle 2022–2023. Helsingin kaupunki varautui tilanteeseen nopeilla ja osin tilapäisillä toimenpiteillä, jotta energiankulutusta ja -kustannuksia saatiin alennettua ja palvelut turvattua. Kulutuksen vähentämistä tavoiteltiin kaupungin kaikissa soveltuvissa toimitiloissa, suurissa kulutuskohteissa sekä yleisillä alueilla.

Ulkomaalaisomisteisten yritysten merkitys kasvussa Helsingin seudulla – muodostavat yli neljäsosan alueen kokonaisliikevaihdosta27.3.2023 11:01:33 EEST | Tiedote

Ulkomaalaisomisteisten yritysten taloudellinen painoarvo on huomattava, vaikka niiden määrä koko yrityskentästä on vain muutamia prosentteja. Vuonna 2021 neljäsosa Helsingin seudun yrityssektorin työvoimasta työskenteli ulkomaalaisomisteisissa yrityksissä. Koko Suomen ulkomaalaisomisteisista yrityksistä noin 41 prosenttia toimii Helsingissä ja noin 71 prosenttia Helsingin seudulla. Tiedot selviävät tuoreesta Helsingin kaupunginkanslian tutkimusjulkaisusta Ulkomaalaisomisteiset yritykset Helsingin seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme