HUS

Pääkaupunkiseutu koronavirusepidemian leviämisvaiheessa

Jaa

Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän kokouksessa 19.11.2020 todettiin, että pääkaupunkiseudun kunnat ovat epidemian leviämisvaiheessa. Muu Uusimaa on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Uudenmaan koordinaatioryhmä suosittelee kuitenkin käyttöönotettavaksi uusia rajoituksia ja suosituksia koko Uudellamaalla. Tavoitteena on saada epidemian leviäminen hallintaan ennen joulua.

Koronavirustartuntojen määrä Uudellamaalla, erityisesti pääkaupunkiseudulla, jatkaa kasvuaan ja leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät pääkaupunkiseudulla lukuun ottamatta sairaalahoidon ja tehohoidon voimakasta kasvua. Tätä taustaa vasten Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä todettiin pääkaupunkiseudun kuntien olevan leviämisvaiheessa.

Uudenmaan sisällä tartunnat eivät jakaudu tasaisesti. Kaikilla alueilla leviämisvaiheen kriteerit eivät täyty, vaan ne ovat edelleen kiihtymisvaiheessa. ”Uusimaa muodostaa kuitenkin yhtenäisen talousalueen, jonka sisällä ihmiset liikkuvat paljon. Tämän vuoksi koordinaatioryhmä suosittelee uusien suositusten ja rajoitusten käyttöönottoa koko Uudellamaalla”, sanoo HUSin johtajaylilääkäri ja koordinaatioryhmän puheenjohtaja Markku Mäkijärvi.

Aiemmat rajoitukset ja suositukset pysyvät voimassa. Niiden lisäksi tulee uusia suosituksia ja rajoituksia. Näistä suosituksista ja rajoituksista tiedotetaan huomenna pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa kello 11 sekä HUSin koronavirusinfossa klo 13.

”Jos ihmiset noudattavat aiempia ja nyt annettavia uusia rajoituksia ja suosituksia, on täysin mahdollista, että epidemian leviäminen Uudellamaalla saadaan hallintaan ennen joulua. Uskon, että meistä kukaan ei halua enää lisärajoituksia joulun ajaksi”, toteaa Mäkijärvi.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme