Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 26.4.2022

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 26.4. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

 • Kokouksen päätöstiedote 26.4.2022: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-paatostiedotteet 

  Lautakunta päätti kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2022 toteutumista koskevasta ensimmäisestä ennusteesta (asia 3):

  Esittelijän ehdotuksesta poiketen lisätään päätösehdotuksen loppuun kaksi kappaletta:

  "Koronasta aiheutuvat tulomenetykset ja Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen seurauksena nousseet energianhinnat heikentävät kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintakatetta merkittävästi. Lautakunta katsoo, että koronapandemiasta johtuvia tulonmenetyksiä ja Venäjän hyökkäyksestä johtuvaa kustannusten nousua ei tule paikata palvelutasoa heikentämällä tai hintoja nostamalla.

  Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2022 toteutumista koskeva 1. ennusteen mukaisesti toimialan toimintakatteen ennustetaan olevan 4 miljoonaa euroa alle talousarvion. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta toteaa, että kaupunkitasoisesti pitää etsiä ratkaisut toimialan tulomenetysten ja kasvaneiden kustannusten kattamiseksi ilman palvelutason heikentämistä."

 • Lautakunnan jäsenet varajäsenineen
 • Lautakunnan ja sen jaostojen päätösasiakirjat
 • Kevään kokousaikataulu

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään 10.5.2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme