Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 28.2.2023

Jaa
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 28.2. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi lausunnon kaupunginhallitukselle KOY Väinämöisen kentän lainahakemuksesta, joka koskee Etu-Töölön kaupunginosassa sijaitsevan Väinämöisen kentän tekonurmimaton vaihtamista, noin 200 hengen katsomon rakentamista sekä alueen aitauksen ja valaistuksen parantamista.
 • Kokouksen päätöstiedote 28.2.2023: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-paatostiedotteet

  Lautakunta hyväksyi muun muassa:

  Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta vuokraa Helsingin 13. kaupunginosassa (Etu-Töölö) sijaitsevan Väinämöisenkentän KOY Väinämöisen kentälle jalkapallotoimintaa varten 1.5.2023─30.4.2033 väliseksi ajaksi.

  Lisäksi lautakunta hyväksyi lausonnon kaupunginhallitukselle KOY Väinämöisen kentän lainahakemuksesta, joka koskee Etu-Töölön kaupunginosassa sijaitsevan Väinämöisen kentän tekonurmimaton vaihtamista, noin 200 hengen katsomon rakentamista sekä alueen aitauksen ja valaistuksen parantamista. Lautakunta kannattaa ilmoitetuilla kokonaiskustannuksilla ja esitetyllä rahoitussuunnitelmalla 198 000 euron lainan myöntämistä KOY Väinämöisen kentälle kaupungin urheilu- ja ulkoilulaitosrahaston varoista kymmenen (10) vuoden laina-ajalla käytettäväksi osarahoituksena Väinämöisen kentän jalkapallo-olosuhteiden parantamiseksi. Liikuntapalvelukokonaisuuden näkökulmasta esitetty jalkapalloolosuhteiden parannus on yhtiön toiminnan kannalta ajankohtainen, ja näin ollen kaupungin lainan myöntäminen hakijalle urheilu- ja ulkoilulaitosrahaston varoista kaupungin edun mukaista.


  Väinämöisen kentän asianmukainen ylläpitäminen takaa osaltaan jalkapallon harrastamismahdollisuuksien säilymisen Etelä-Helsingissä. Täten hanke tukee kaupungin liikuntapoliittisia tavoitteita, ja on myös kaupungin urheilu- ja ulkoilulaitosrahaston sääntöjen 5 §:n mukainen hanke.


 • Lautakunnan jäsenet varajäsenineen
 • Lautakunnan ja sen jaostojen päätösasiakirjat 
 • Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään 14.3.2023. Kokousajat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yrjönkadun uimahallin iso allastila suljetaan laattakorjausten vuoksi24.3.2023 15:30:00 EET | Tiedote

Uimahallin kuntokartoituksessa allastiloista löytyi akuutteja korjauksen tarpeessa olevia laattoja. Välttämättömät laattakorjaukset aloitetaan varotoimenpiteenä, ja hallin kevätkausi päättyy normaalia aiemmin. Halli aukeaa uudelleen jälleen syksyllä. Asiakkaille korvataan jo ostetut liput. Yrjönkadun uimahallin tiloissa järjestettävät liikuntakurssit jatkuvat normaalisti kevään loppuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme