Päättäjien on kannettava vastuunsa Puolustusvoimien henkilöstön jaksamisesta

Jaa

Puolustushallinnon virkakunta vastustaa Puolustusvoimissa työskentelevien työaikalain uudistamista, vaikka henkilöstön työssäjaksamisesta huolehtiminen on osa Suomen puolustusvalmiutta. Koska asia ei ole edennyt neuvotteluteitse, päättäjien ja lainsäätäjien on kannettava vastuunsa henkilöstön jaksamisesta. Tätä vaativat Puolustusvoimissa työskenteleviä sotilaita ja siviilejä edustavat henkilöstöjärjestöt Upseeriliitto, Aliupseeriliitto, Päällystöliitto sekä JHL.

Puolustusvoimien henkilöstöä ei koske yleinen työaikalaki, vaan heihin sovelletaan työaikasäännöksiä, jotka heikentävät työssäjaksamista.

-Henkilöstön jaksamisesta huolehtiminen on osa Suomen puolustusvalmiutta. On käsittämätöntä, jos päättäjät eivät tätä ymmärrä. Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa ei luulisi kenelläkään olevan varaa rapauttaa tärkeintä voimavaraansa – henkilöstöä. Työntekijät voivat paremmin ja voimavarat lisääntyvät, kun työaika ja vapaa-aika ovat tasapainossa, muistuttaa ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Lisäksi nykyinen työaikalainsäädäntö asettaa henkilöstön epätasa-arvoiseen asemaan suhteessa muuhun yhteiskuntaan.

-Henkilöstöjärjestöt ovat käyneet pitkään vuoropuhelua puolustushallinnon kanssa henkilöstön aseman kohentamiseksi. Valitettavasti lainsäädännön uusiminen vastaamaan tätä päivää on käytännössä pysähtynyt virkakunnan vastustukseen, kertoo Päällystöliiton puheenjohtaja Jyrki Lukkarinen.

Kova tilanne vaarantaa Puolustusvoimien henkilöstön työkyvyn

Tämänhetkistä tilannetta kuvataan kovaksi, sillä valmiutta on nostettu. Sotilaallisten harjoitusten lisääntyminen ja pitkien meripalvelujaksojen on kerrytettävä työaikaa, jotta henkilöstö voi palautua vapaa-ajallaan.

-Kesälomia on siirretty lukuisten harjoitusten takia, ja syksyllä on edessä uudet harjoitukset ilman palauttavaa aikaa. Tilanne on kestämätön. Kohonneen valmiuden tilassa työntekijät Puolustusvoimissa ovat entistä kovemmilla ja heidän työkykynsä on vaarassa. Tukea tarvitaan välittömästi, vaatii Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita.

Samalla linjalla on Aliupseeriliiton puheenjohtaja Jyrki Surkka.

-Sotilaallisen harjoituksen ja meripalvelun rasituksista on palauduttava. Työaikamääräyksiä on voitava kehittää lähemmäs 2020-luvun työelämää.

Koska keskustelut puolustushallinnon virkakunnan kanssa eivät ole johtaneet tuloksiin, henkilöstöjärjestöt suunnittelevat kartoittavansa yhdessä jäsenistönsä mielipidettä toimista, joilla asiaa ryhdytään edistämään.

-Vastuullisten poliittisten päättäjien on nyt korkea aika ottaa aloite asiassa ja tarttua yhteistyön käteen, jonka Puolustusvoimissa työskentelevien henkilöstöjärjestöt ovat ojentaneet, toteavat neljän henkilöstöjärjestön puheenjohtajat.

Lisätietoja:

Jyrki Surkka, puheenjohtaja, Aliupseeriliitto

jyrki.surkka@aliupseeriliitto.fi, p. 050 341 4151

Päivi Niemi-Laine, puheenjohtaja, JHL

paivi.niemi-laine@jhl.fi, p. 040 702 4772

Jyrki Lukkarinen, puheenjohtaja, Päällystöliitto

jyrki.lukkarinen@paallystoliitto.fi, p. 040 301 9291

Ville Viita, puheenjohtaja, Upseeriliitto

viita@upseeriliitto.fi, p. 044 501 0378

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Upseeriliitto ry
Upseeriliitto ry
Laivastokatu 1 B
00160 HELSINKI

https://www.upseeriliitto.fi/

Upseeriliitto edustaa suomalaisia upseereita kadetista kenraaliin. Upseeriliiton tehtävä on edistää jäsenistönsä työsuhteisiin liittyviä sopimuksia ja palkkausta. Upseeriliitto vaikuttaa myös yhteyskunnallisiin sekä maanpuolustukseen ja rajavalvontaan liittyviin asioihin. Vuonna 1918 perustetussa Upseeriliitossa on jäseniä 6500 ja se on yksi Akavan jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Upseeriliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme