Varsinais-Suomen ELY-keskus

Pahkan risteyssillan hyötyleveyttä kavennetaan Liedossa sillan huonon kunnon takia

Jaa

Valtatien 9 ylittävän Pahkan risteyssillan hyötyleveyttä joudutaan kaventamaan Pahkantiellä Liedossa. Hyötyleveys rajoitetaan 6,5 metriin sillan kannen betonin huonon kunnon takia. Rajoituksella pyritään turvaamaan sillan turvallinen loppuun käyttö siihen saakka, kunnes silta uusitaan.

Pahkan risteysilta
Pahkan risteysilta

Pahkan risteyssilta sijaitsee Liedossa, jossa maantie 12271 (Pahkantie) ylittää valtatien 9 (Tampereen valtatie). Sillan kannen betonin huonon kunnon vuoksi sillan 8,0 metrin hyötyleveyttä joudutaan rajoittamaan 6,5 metriin. Rajoitus tulee voimaan, kun sillalle on asennettu tarvittavat varoitusmerkit sekä hyötyleveyttä rajoittavat sulkupylväät.

Pahkan risteyssillalle tehtiin kesällä 2021 erikoistarkastus, jossa sillan rakenteiden kuntoa tutkittiin mm. rakennekoekappalein. Erikoistarkastuksessa havaittiin päällysrakenteen betonissa pakkasrapautuma- ja alkalikiviainesreaktiovaurioita, jotka ovat levinneet paikoin varsin syvälle. Erikoistarkastuksen huonojen tulosten perusteella tehtiin vielä 2021 marras-joulukuussa lisätutkimus, jolla varmistettiin vaurioiden laajuus. Tarkastusten perusteella todettiin, että vauriot heikentävät reunaulokkeen kantavuutta ja kuormitusta reunaulokkeelle on tarpeellista vähentää hyötyleveyttä kaventamalla. Toimenpiteen tavoitteena on varmistaa sillan turvallinen loppuun käyttö siihen saakka, kunnes se pitää uusia. Sillan jäljellä olevaksi käyttöiäksi arvioidaan noin 10-15 vuotta. Sillan kuntoa tarkkaillaan tehostetusti tänä aikana.

Pahkan silta on teräsbetoninen jatkuva ontelolaattasilta. Se on rakennettu v. 1967. Liikennemäärä siltapaikalla on 353 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on 29 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Lisätietoja:                               

Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinööri Ari Salo, p. 0400 510 391

Avainsanat

Kuvat

Pahkan risteysilta
Pahkan risteysilta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rajaojan silta puretaan ja korvataan rummulla Salossa Särkisalontiellä17.5.2022 09:43:34 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Salossa Särkisalontiellä (mt 1823) sijaitsevan Rajaojan sillan muutostyöt tällä viikolla. Muutostöiden on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana. Ennen vanhan sillan purkutyötä siltapaikalle rakennetaan kiertotie. Kiertotiejärjestelyn ajan liikenne kavennetaan yhdelle kaistalle (kaistan leveys 4 metriä) ja käytössä on liikennevalo-ohjaus. Ajoneuvoliikenteen jonotusajat pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyenä. Pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tielläliikkujille.

Lohvon ja Piiliojan siltoja korjataan Perniössä seututiellä 183 (Kemiöntie)13.5.2022 10:07:16 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloitti Perniössä seututiellä 183 (Kemiöntie) sijaitsevien Lohvon ja Piiliojan siltojen korjaustyöt toukokuun alussa. Korjaustöiden on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana. Korjaustyöt toteutetaan siten, että molemmilla siltapaikoilla on käytössä vähintään yksi ajokaista ajoneuvoliikenteelle. Kaistan ollessa suljettuna käytössä on liikennevalo-ohjaus. Ajoneuvoliikenteen jonotusajat pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyenä. Pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tielläliikkujille.

Päällystystyöt jatkuvat Lounais-Suomessa ensi viikolla (vko 20)13.5.2022 09:45:34 EEST | Tiedote

Päällystystyöt jatkuvat maanteillä 192 Mietoisissa välillä Pyhe-Y-tien liittymä ja 204 Pöytyällä välillä Rannanmäki-Uusikartano. Valtatien 1 ja Turun kehätien eli kantatien 40 liittymässä Kaarinan Kirismäessä päällystetään vielä joitain erkanemiskaistoja. Uusia kohteita ovat kantatie 44 Kankaanpään keskustan kohdalla, maantie 204 Turun Tortinmäen ympäristössä ja maantie 1890 Naantalin Rymättylässä välillä Röölä-Hanka.

Restaureringsplaneringen av Saarenjärvi inleddes som en del av livsmiljöprogrammet Helmi12.5.2022 16:24:29 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har beställt en restaureringsplan för Saarenjärvi på gränsen mellan Salo och Raseborg. Saarenjärvi hör till Natura 2000-området i Kisko ås vattendrag och Saarenjärvi, som inrättats som ett särskilt skyddsområde för fåglar, dvs. SPA-område, har fredats som privat skyddsområde. Savo-Karjalan vesi- ja ympäristösuunnittelu Oy ansvarar för det praktiska genomförandet av planen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme