Osuuskauppa Keskimaa

Paikallinen hävikkiolut yksinmyyntiin Keskimaan kauppoihin ja ravintoloihin

Jaa

Osuuskauppa Keskimaan ravintoloihin ja kauppoihin on tullut myyntiin ekologinen kesäuutuus, ylijäämäleipää ja appelsiinin kuoria hyödyntävä kesäolut Beer Cycled white IPA. Kesäoluen on kehittänyt jyväskyläläinen Panimoyhtiö X. Keskimaalle yksinmyyntiin valmistettu erikoisolut on saatavilla kesän ajan Jyväskylän Prismoissa, S-marketeissa sekä Keskimaan ravintoloissa.

Beer Cycled on erikoisolut, jonka valmistuksessa hyödynnetään Seppälän Prisman myymättä jäänyttä leipää sekä Mehustamo-tuoremehupuristimesta kertyviä appelsiininkuoria.
Beer Cycled on erikoisolut, jonka valmistuksessa hyödynnetään Seppälän Prisman myymättä jäänyttä leipää sekä Mehustamo-tuoremehupuristimesta kertyviä appelsiininkuoria.

Panimoyhtiö X:n Beer Cycled on erikoisolut, jonka valmistuksessa hyödynnetään Seppälän Prisman myymättä jäänyttä leipää sekä Mehustamo-tuoremehupuristimesta kertyviä appelsiininkuoria. Yksi 800 litran oluterä pienentää Prisman leipähävikkiä yli 40 kilolla ja kutistaa biojätettä 15-20 kilolla appelsiininkuoria.

– Beer Cycled white IPAn valmistuksessa osa maltaista on korvattu vaalealla leivällä. Appelsiininkuorista tulee kesäiseen olueen hedelmäisyyttä. Humalan eri lajikkeet syventävät sitrusmaisuutta ja spesiaalia makua antaa myös belgialainen hiiva, Panimoyhtiö X:n olutmestari Lauri Marttinen kuvailee.

Hävikkiä vähentävä olut kehitettiin Panimoyhtiö X:n ja Keskimaan yhteistyöllä jo viime vuonna. Syksyllä myyntiin tulleen Beer Cycled hävikkiolutta myytiin Keskimaan kaupoissa ja ravintoloissa neljä erää, ensimmäisen hävikkioluen raaka-aineina oli myös leipää ja appelsiininkuoria.
– Uskomme, että Beer Cycledin vaaleampi kesäversio myy vähintään saman verran. Juoma on nyt tyyliltään erilainen, raikkaampi ja kevyempi. Ekologinen ja vahvasti paikallinen erikoisolut on saatavilla kesän ajan Prismoissamme sekä Jyväskylän alueen S-marketeissa, toteaa Osuuskauppa Keskimaan paikallistuotteiden valikoimista vastaava Marko Kiiskinen.

Ensimmäiset erät hävikkiä vähentävää kesäolutta on saatu myyntiin Keskimaan Prismoihin, S-market Vaajalaan sekä S-market Tourulaan heti kesäkuun alusta. Ennen juhannusta Beer Cycled white IPA saadaan myyntiin Jyväskylän S-market Kolmikulmaan, Kuokkalaan, Savelaan, Palokkaan sekä Mestarin Herkkuun. Lisäksi hävikkiolutta tulee S-market Muurameen, Jämsään ja Äänekoskelle ja ABC Palokan valikoimiin.

Ravintoloissa Beer Cycled -kesäoluelle on räätälöity omat suositusannokset

Keskimaan kauppojen lisäksi Beer Cycled white IPA on myynnissä laajasti myös Keskimaan ravintoloissa.

– Laadukas, mutta kuitenkin helposti lähestyttävä, kevyt, raikas ja sitrusmainen Panimoyhtiö X:n white IPA sopii seurusteluun sekä monenlaisen ruoan kanssa nautittavaksi. Ensimmäinen Beer Cycled sai varsin hyvän vastaanoton, ja varmasti tämä uusi vaalea versio tulee yhtä lailla kiinnostamaan asiakkaitamme, erikoisoluistaan tunnetun Jalo Kitchen & Lounge -ravintolan päällikkö Jaska Lahti ennakoi.

Beer Cycled -olut saa kaikissa Keskimaan ruokaravintoloissa omat suositusannoksensa.
– Esimerkiksi meidän uuden kesälistan annoksista se sopii mainiosti briossista valmistetun flatbreadin ja kanaburgerin makupariksi, Jaska Lahti vinkkaa.

Kesäolut Beer Cycled white IPA on myynnissä kesän ajan kaikissa Keskimaan alkoholia myyvissä ruokaravintoloissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osuuskauppa Keskimaa, Marko Kiiskinen, valikoimapäällikkö, 010 767 3059, marko.kiiskinen@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, Jaska Lahti, Jalo Kitchen & Lounge ravintolapäällikkö, 010 785 1031, jaska.lahti@sok.fi
Panimoyhtiö X, Lauri Marttinen, olutmestari, toimitusjohtaja, 050 590 6392, lauri@panimoyhtiox.fi

Kuvat

Beer Cycled on erikoisolut, jonka valmistuksessa hyödynnetään Seppälän Prisman myymättä jäänyttä leipää sekä Mehustamo-tuoremehupuristimesta kertyviä appelsiininkuoria.
Beer Cycled on erikoisolut, jonka valmistuksessa hyödynnetään Seppälän Prisman myymättä jäänyttä leipää sekä Mehustamo-tuoremehupuristimesta kertyviä appelsiininkuoria.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa
Ahjokatu 7
40320 JYVÄSKYLÄ

010 767 3000http://www.keskimaa.fi

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 624 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on yli 134 000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme lähes 2000 keskisuomalaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa

S-market Lievestuoreen myymäläuudistus on valmis – piha-alueet valmistuvat syksyllä8.6.2021 13:15:00 EEST | Tiedote

S-market Lievestuoreella kevään aikana tehty kokonaisvaltainen uudistus on valmistunut. S-marketin myymäläilme on päivitetty uuden S-market konseptin mukaiseksi ja myymälään on rakennettu uusi sisäänkäynti. Pysäköintialueiden muutostyöt jatkuvat vielä läpi kesän ja valmistuvat loppusyksyn aikana. Uudistuneen myymälän avajaisia juhlitaan avajaistarjousten merkeissä.

Keskimaa maksaa kesäkuussa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta ja osuusmaksun korkoa yli 5,5 M€12.5.2021 12:50:00 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Keskimaan edustajisto päätti kevätkokouksessaan maksaa Keskimaan asiakasomistajille ylijäämänpalautusta vuoden 2020 tuloksesta. Ylijäämänpalautusta ja osuusmaksun korkoa maksetaan asiakasomistajille tänä vuonna yhteensä yli 5,5 miljoonaa euroa. Lisäksi kevätkokouksessa todettiin, että Osuuskauppa Keskimaa valmistautuu vaalisyksyyn. Keskimaalle valitaan vaaleissa uusi edustajisto seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme