Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Paimion Ankkalampi tyhjennetään vieraslajien hävittämiseksi

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Paimion kaupungille luvat Ankkalammen tyhjentämiselle ja kahden kemikaalin käytölle. Ankkalampea kunnostetaan poistamalla lammesta kiehkuravesirutto ja aurinkoahven, jotka ovat haitallisia vieraslajeja.

Lammen vesi pumpataan hiekka- ja maastosuodatuksen kautta ojalinjaan, joka laskee Paimionjokeen. Kiehkuravesiruttokasvustot kerätään pois mahdollisimman tarkkaan. Aurinkoahventen poistoon voidaan käyttää sähkökalastusta ja kemikaalia, joka on tarkoitettu kalojen hävittämiseen.

Hankkeen onnistumisen varmistamiseksi Ankkalammen pohjasta poistetaan sedimenttiä. Lammen täytyttyä vettä voidaan vielä tarvittaessa kirkastaa alumiinikloridikäsittelyllä, ennen kuin lampi otetaan uudestaan käyttöön. Kaikki syntyvät jätteet toimitetaan paikkaan, jolla on asianmukainen lupa vastaanottaa kyseistä jätettä.

Kunnostus on tarkoitus aloittaa syksyllä 2023

Kiehkuravesirutto muodostaa vapaasti levitessään laajoja kasvustoja, jotka vaikeuttavat Ankkalammen käyttöä virkistys- ja uimapaikkana. Aurinkoahvenet pystyvät lisääntymään paljon, ja aggressiivisena lajina ne vievät ravintoa sekä elintilaa muilta lajeilta.

Kunnostus on tarkoitus aloittaa syksyllä 2023, ja Ankkalampi on pois virkistyskäytöstä ainakin yhden uimakauden. Hankkeen vaikutuksia tarkkaillaan muun muassa vesinäyttein. Aluehallintovirasto on lisäksi lupapäätöksissä määrännyt useista toimenpiteistä, kuten esimerkiksi kaivumassojen peittämisestä kuljetuksen ajaksi. Sillä estetään vieraslajien leviäminen hankkeen aikana.

Lisätietoja:

ympäristöneuvos Erja Tasanko, p. 0295 016 248

ympäristöneuvos Ville Salonen, p. 0295 016 508

ympäristöneuvos Ville Keskisarja, p. 0295 016 454

etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston johto kaksipäiväisellä maakuntamatkalla Kainuussa27.1.2023 17:37:03 EET | Tiedote

Tapaamiset Kainuun hyvinvointialueen, Kainuun maakunnan sidosryhmien ja alueen yritysten ja median kanssa olivat ohjelmassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston johdon vierailulla 26.-27.1.2023. Koronan vuoksi läsnäolotapaamisia ei ole kolmeen vuoteen järjestetty. Esillä olivat maakunnan hyvinvoinnin, sivistystoimen, elinvoiman, kriiseihin varautumisen, saavutettavuuden ja työsuojelun kysymykset.

Vi förändrar världen tillsammans - utvecklingsprojekten ökar de ungas delaktighet och samhörighetskänsla24.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

För att utveckla ungdomssektorn delade regionförvaltningsverken under 2022 ut nästan tre miljoner euro i understöd till sammanlagt 91 projekt. Inom utvecklingsprojekten kan man snabbt reagera på fenomen och på konsekvenserna av världsläget i de ungas liv. I målen för de projekt som understödes 2022 nämndes de ungas delaktighet, jämlikhet och stärkande av samhörigheten.

Maailmaa muutetaan yhdessä - kehittämishankkeilla lisätään nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyden tunnetta24.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen vuoden 2022 aikana lähes kolme miljoonaa euroa yhteensä 91 hankkeelle. Kehittämishankkeissa pystytään nopeasti reagoimaan ilmiöihin ja vaikkapa maailmantilanteen heijastamiin vaikutuksiin nuorten elämässä. Vuonna 2022 avustettujen hankkeiden tavoitteissa näkyivät nuorten osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme