MessukeskusMessukeskus

Päivä, jolloin Suomea myydään maailmalle - Matka Workhop Day on kansainvälinen ostotapahtuma

Jaa

Matka Workshop Day Pohjoismaiden suurimpien Matkamessujen yhteydessä on vuosien aikana kasvanut merkittäväksi kansainväliseksi Suomen matkailun osto- ja myyntitapahtumaksi. Päivän aikana yli 250 kansainvälistä ostajaa tekee kauppoja suomalaisten kohteiden ja palveluntarjoajien kanssa. Matka Workshop Day järjestetään osana MATKA 2018 -messuja 17.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä ja osallistumisia päivään myydään nyt.

Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tilastojen mukaan matkailun kokonaiskysyntä on 2,5 % Suomen bruttokansantuotteesta. Sen merkitys Suomen kansantaloudelle on suurempi kuin elintarvike- ja juomateollisuuden, metsäteollisuuden tai kaivostoiminnan merkitys. Matkailun kokonaiskysyntä on kasvanut 6,5 % ja kansainvälisten matkailijoiden määrä kaksinkertaistunut 2000-luvulla. Tilastojen mukaan vuonna 2015 Suomessa vieraili yli 7 miljoonaa ulkomaista matkailijaa, joiden matkoista 55 % oli loma- tai ostosmatkoja.

Matka Workshop Daysta on muutamassa vuodessa kasvanut merkittävä Suomen incoming-matkailuelinkeinon edistäjä. Osallistujilta kerätyn palautteen perusteella voidaan sanoa, että iso osa Suomen incoming-matkailutarjonnasta myydään tammikuun Matkamessujen yhteydessä yhdessä päivässä.

Workshop Day tukee myös suomalaista outgoing-matkailuelinkeinoa tarjoten suomalaisille matkanjärjestäjille helpon ja kustannustehokkaan tavan perehtyä ulkomaisten turistitoimistojen, matkanjärjestäjien ja muiden matkailualan palveluntarjoajien tuotteisiin ja palveluihin Global Workshopissa. Matkanjärjestäjien edustajille osallistuminen ostajana Matka Workshop Dayhin on maksutonta ja esimerkiksi turistitoimistojen tarjontaan voivat tulla tutustumaan myös muut kuin tuotannossa työskentelevät matkatoimistoammattilaiset.

600 ostajaa ja myyjää Suomesta ja ulkomailta

Vuonna 2017 Workshop Day:n Meet Finland -myyjinä oli 130 suomalaista matkailuyritystä ja ostajia saapui paikalle 38 maasta yli 250. Global Workshopissa oli mukana yli 50 yritystä ympäri maailman.

- Mukana olleista ostajista puolet arvioi Workshop-päivän annin erinomaiseksi ja yli 70 % osallistujista kertoi tehneensä kauppaa päivän aikana, kertoo Workshop Dayn projektipäällikkö Maaret Manninen.

Workshop Day kuuluu Matkamessujen ammattilaissisältöihin, Matka Pro:hon.

Lisätietoja:
Matka Workshop Day, projektipäällikkö Maaret Manninen, 0400 986 416 maaret.manninen@messukeskus.com, https://matkaworkshopday2018.converve.com
Matkamessut, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
*tilastot: TEM toimialapalvelu, Matkailutilinpito 2015
*Workshop Dayn luvut: Messukeskus ja Funmedia, kyselytutkimus osallistujille

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1. Matkamessut on auki yleisölle 19.–21.1.2018 .|www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut |@matkatravelfair | #matka2018 |

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme