MessukeskusMessukeskus

Päivä, jolloin Suomea myydään maailmalle - Matka Workhop Day on kansainvälinen ostotapahtuma

Jaa

Matka Workshop Day Pohjoismaiden suurimpien Matkamessujen yhteydessä on vuosien aikana kasvanut merkittäväksi kansainväliseksi Suomen matkailun osto- ja myyntitapahtumaksi. Päivän aikana yli 250 kansainvälistä ostajaa tekee kauppoja suomalaisten kohteiden ja palveluntarjoajien kanssa. Matka Workshop Day järjestetään osana MATKA 2018 -messuja 17.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä ja osallistumisia päivään myydään nyt.

Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tilastojen mukaan matkailun kokonaiskysyntä on 2,5 % Suomen bruttokansantuotteesta. Sen merkitys Suomen kansantaloudelle on suurempi kuin elintarvike- ja juomateollisuuden, metsäteollisuuden tai kaivostoiminnan merkitys. Matkailun kokonaiskysyntä on kasvanut 6,5 % ja kansainvälisten matkailijoiden määrä kaksinkertaistunut 2000-luvulla. Tilastojen mukaan vuonna 2015 Suomessa vieraili yli 7 miljoonaa ulkomaista matkailijaa, joiden matkoista 55 % oli loma- tai ostosmatkoja.

Matka Workshop Daysta on muutamassa vuodessa kasvanut merkittävä Suomen incoming-matkailuelinkeinon edistäjä. Osallistujilta kerätyn palautteen perusteella voidaan sanoa, että iso osa Suomen incoming-matkailutarjonnasta myydään tammikuun Matkamessujen yhteydessä yhdessä päivässä.

Workshop Day tukee myös suomalaista outgoing-matkailuelinkeinoa tarjoten suomalaisille matkanjärjestäjille helpon ja kustannustehokkaan tavan perehtyä ulkomaisten turistitoimistojen, matkanjärjestäjien ja muiden matkailualan palveluntarjoajien tuotteisiin ja palveluihin Global Workshopissa. Matkanjärjestäjien edustajille osallistuminen ostajana Matka Workshop Dayhin on maksutonta ja esimerkiksi turistitoimistojen tarjontaan voivat tulla tutustumaan myös muut kuin tuotannossa työskentelevät matkatoimistoammattilaiset.

600 ostajaa ja myyjää Suomesta ja ulkomailta

Vuonna 2017 Workshop Day:n Meet Finland -myyjinä oli 130 suomalaista matkailuyritystä ja ostajia saapui paikalle 38 maasta yli 250. Global Workshopissa oli mukana yli 50 yritystä ympäri maailman.

- Mukana olleista ostajista puolet arvioi Workshop-päivän annin erinomaiseksi ja yli 70 % osallistujista kertoi tehneensä kauppaa päivän aikana, kertoo Workshop Dayn projektipäällikkö Maaret Manninen.

Workshop Day kuuluu Matkamessujen ammattilaissisältöihin, Matka Pro:hon.

Lisätietoja:
Matka Workshop Day, projektipäällikkö Maaret Manninen, 0400 986 416 maaret.manninen@messukeskus.com, https://matkaworkshopday2018.converve.com
Matkamessut, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
*tilastot: TEM toimialapalvelu, Matkailutilinpito 2015
*Workshop Dayn luvut: Messukeskus ja Funmedia, kyselytutkimus osallistujille

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1. Matkamessut on auki yleisölle 19.–21.1.2018 .|www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut |@matkatravelfair | #matka2018 |

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU: Sairaanhoitajapäivät 22.-23.3. Messukeskuksessa Helsingissä19.3.2018 10:48Kutsu

Hyvä median edustaja, tervetuloa Sairaanhoitajapäiville Messukeskukseen Helsinkiin 22.–23.3.! Suomen suurin hoitotyön ammattitapahtuma esittelee alan uutuuksia ja puheenaiheita. Alla muutamia poimintoja päivien monipuolisesta ohjelmatarjonnasta: Klinikka-ohjelmalavalla järjestetään päivien aikana demoja ja puheenvuoroja alaa tällä hetkellä puhuttavista aiheista. Tietoa on luvassa muun muassa HIV-kotitesteistä, paperittomien terveyspalveluista sekä ihmiskaupan uhreista hoitotyön asiakkaina. Metropolia Ammattikorkeakoulun osastolle 3r11 rakennetaan TerveysCasino, jossa messukävijät pääsevät pelaamaan Metropolian tieto- ja viestintätekniikan peliopiskelijoiden kehittämiä pelejä. Terveysaiheiset pelit hyödyntävät VR-tekniikkaa. Perjantaina 23.3. Pääsalissa järjestetään paneelikeskustelu sairaanhoitajien etiikasta otsikolla ”Pahoinpitelyä ja kaltoinkohtelua – missä on sairaanhoitajien etiikka”. 5000 euron arvoinen Ihmisen parhaaksi -palkinto luovutetaan tämän vuoden palkinnonsaajalle Sairaa

Suomen merkittävin ravintola- ja ruoka-ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki12.3.2018 11:07Tiedote

Suomen merkittävimmässä ja suurimmassa ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtumassa on mukana 300 alan yritystä. Messuilla kilpaillaan suomenmestaruuksista sekä kokki-, tarjoilija- että kouluruokakilpailussa. Ohjelmassa keskitytään ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja kahviloiden kulmakiveen, palveluun ja sen parantamiseen. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet6.3.2018 12:44Tiedote

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme