Kustannusosakeyhtiö Otava

Pajtim Statovcin Finlandia-palkittu Bolla on Kirkus Prize -palkintoehdokkaana Yhdysvalloissa

Jaa

Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla julkaistiin äskettäin Yhdysvalloissa, jossa siitä on jo kirjoitettu lukuisia ylistäviä arvioita. Statovcia on kutsuttu suureksi lahjakkuudeksi ja hänen kirjallisia kykyjään "pettämättömiksi". Kirkus Reviews -kirjallisuuslehti valitsi Bollan kuuden finalistin joukkoon 328 kaunokirjallisen teoksen joukosta lehden nimeä kantavan kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Palkintoa pidetään yhtenä kirjallisuusmaailman suurimmista ja sen arvo on 50 000 dollaria. Palkinto jaetaan 28.10.2021.

– Olen todella iloinen kirjan saamasta vastaanotosta. Tällainen tunnustus merkitsee minulle paljon. Bollan kääntäjä David Hackston on tehnyt upeaa työtä, Pajtim Statovci iloitsee.

Myös David Hackston on otettu Bollan ehdokkuudesta.

– Kaunokirjallisuuden kääntäminen on luonteeltaan yksinäistä puurtamista kielen ja kirjailijan ajatusten parissa, ja on aina ilahduttavaa seurata, miten valmis käännös puhkeaa kukkaan ja alkaa elää omaa elämäänsä lukijoiden mielissä, hän sanoo.

Kirkus Prize -kirjallisuuspalkinnon ovat voittaneet aiemmin mm. Colson Whitehead, Hanya Yanagihara ja Raven Leilani.

Yhdysvalloissa Bollasta sanottua:

”Bolla on loistava ja Statovci suuri lahjakkuus.” –The New York Times

”Mukaansatempaava. Statovci päästää kertomukseensa vähän valoa vain korostaakseen sitä, kuinka voimallista homofobia ja itseinho voi olla. (…) Bolla on järkähtämätön pohdinta suhteen äkillisen lopettamisen seurauksista.” –Kirkus Reviews

”Statovci on mestari.” –Publishers Weekly

”Bolla on ahdistava, runollinen pohdinta menetyksestä, ja onnistuu samalla  kiitos Statovcin pettämättömien kirjallisten kykyjen  olemaan yllättävän toiveikas. Näihin sivuihin kietoutuu syvän inhimillinen taso, joka pyytää lukijaa ymmärtämään ja tunnistamaan virheet, joihin me epätäydellisinä ihmisinä sorrumme. Rakastin tätä kirjaa sen syvällisen, palavan viisautensa vuoksi, ja palaan siihen aina uudelleen ​​ja uudelleen.”–Garrard Conley, kirjailija, Boy Erased -muistelmateoksen kirjoittaja 

Myös Statovcin edellinen romaani Tiranan sydän (Crossing) oli Yhdysvalloissa arvostelumenestys. Se noteerattiin lukuisissa arvostetuissa julkaisuissa ja oli lisäksi yksi National Book Award -kirjallisuuspalkinnon viidestä finalistista.

Pajtim Statovci (s. 1990) on kirjoittanut kolme palkittua romaania. Esikoisromaani Kissani Jugoslavia voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon, toinen romaani Tiranan sydän Toisinkoinen-palkinnon ja kolmas romaani Bolla palkittiin Suomen arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla, kaunokirjallisuuden Finlandialla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Täältä tulee Alfie, kissa, joka mullistaa koko naapuruston arjen – Rachel Wellsin hurmaava sarja ihmisten ongelmia ratkovasta kissasta alkaa16.9.2021 12:30:00 EEST | Tiedote

Alfie – kissa kynnyksellä on tarina kodittomaksi jääneestä kissasta, joka löytää uudeksi kodikseen kokonaisen naapuruston. Samalla herkuille ja hellinnälle perso kehrääjä auttaa kotikatunsa asukkaita löytämään seuraa toisistaan. Sunday Timesin bestselleriksi ja hyvän mielen hitiksi muodostunut Alfie-sarja valloittaa nyt suomalaiset kissafanit.

Guinnessin maailmanennätyskirjassa pohditaan ilmastonmuutoksen torjuntaa – suomalaissaavutuksissa maistuu laku ja koetellaan fyysisiä voimia15.9.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Huippusuosittu Guinness World Records 2022 -kirja on täynnä toinen toistaan uskomattomampia ennätyksiä meiltä ja maailmalta. 16.9. julkaistavaan teokseen lähetettiin 41 959 ennätysyritystä, mikä tarkoittaa yli 800 hakemusta viikossa. Suomalaisten ennätysten tekijöiden joukosta löytyy tänäkin vuonna tuttuja nimiä: mukana on muun muassa formulakuski Kimi Räikkönen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme