Kirkko Helsingissä

Pakilan rippileirillä mahdollinen koronavirusaltistus

Jaa

Helsinkiläisen Pakilan seurakunnan rippileiri Eerikkilässä Tammelassa on keskeytetty varotoimenpiteenä mahdollisten koronvirusaltistusten takia.

Yksi rippikoulun osallistujista kotiutettiin leiriltä tiistaina 13.10. hänen saatuaan tiedon mahdollisesta koronavirusaltistuksestaan. Torstaina 15.10. kyseinen oireeton henkilö sai positiivisen testituloksen. Leiri päätettiin keskeyttää ylimääräisenä varotoimenpiteenä, kun tieto koronatartunnasta varmistui.

Terveysviranomaisilta saatujen ohjeiden mukaan leiriä olisi voinut jatkaa varotoimia noudattaen. Rippikoulun vetäjät, Pakilan seurakunta ja Eerikkilän henkilökunta päättivät kuitenkin varotoimena keskeyttää leirin uusien altistusten ja tartuntojen minimoimiseksi.

Leirille osallistui yhteensä 40 henkilöä leiriläiset, apuohjaajat eli isoset sekä seurakunnan henkilökunta mukaan lukien. Leirille osallistuneiden lähipiirille on tiedotettu altistuksesta ja leiriläiset on lähetetty kotiin. Ryhmän kanssa Eerikkilässä kontaktissa olleet henkilöt ovat tiedossa ja heihin on oltu yhteydessä.

Rippikoululaisten konfirmaation piti olla sunnuntaina 25.10., mutta se siirretään myöhemmäksi. Rippileiristä ehdittiin toteuttaa puolet ja rippikoulu käydään loppuun myöhemmin.

"On ikävää, että joudumme keskeyttämään hyvin alkaneen leirin. Mutta tässä tilanteessa tärkeintä on kaikkien rippikoululaisten, perheiden ja työntekijöiden terveys", toteaa Pakilan seurakunnan vs. kirkkoherra Jouni Pirttijärvi.

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen kiittää Pakilan seurakuntaa hyvässä yhteisymmärryksessä tehdystä ratkaisusta.

”Tässäkin asiassa haluamme toimia niin vastuullisesti kuin mahdollista ja minimoida pienetkin riskit. Siksi päädyimme terveysviranomaisiakin tiukempaan ratkaisuun keskeyttää leiri.”

Lisätiedot: Pakilan seurakunnan vs. kirkkoherra Jouni Pirttijärvi / kirkkoherra Tiia Valve-Tuovinen p. 09 2340 5510
Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen, p. 050 5333600

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla mukana Helsinki Pridessa4.9.2020 09:03:00 EESTTiedote

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride järjestetään tänä vuonna 7.–13.9. Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla on mukana Priden yhteisökumppanina. Viikon aikana seurakunnat ja kristilliset toimijat järjestävät esimerkiksi vertaistukitapaamisia sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen, keskustelutilaisuuksia sekä Sateenkaarimessun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme