Messukeskus

Pala Aasiaa Habitaressa – United Stories -myyntinäyttely esittelee aasialaista elämäntapaa ja kulttuuria

Jaa

Mitä tapahtuu, kun muotoilijat ja muotoiluyritykset Suomesta ja Aasiasta tuodaan yhteen ja heille annetaan vapaus luoda yhdessä uutta, kestävää ja kiehtovaa muotoilua? Habitaren uudessa United Stories -myyntinäyttelyssä mukana olevat muotoiljat ja yritykset ovat kevään aikana suunnitelleet yritysten valikoimiin sopivia uusia tuotteita, jotka tulevat myyntiin Habitareen. Myymälän lisäksi United Stories esittelee aasialaista kulttuuria ja elämäntapaa.

Viime vuosina Aasian maiden, erityisesti Kiinan ja Etelä-Korean, kiinnostus suomalaista muotoilua kohtaan on voimakkaassa kasvussa. Suomalaisten ja aasialaisten yritysten ja muotoilijoiden yhteistyö synnyttää täysin uudenlaista, kulttuurirajoja ylittävää ja kulttuureita yhdistävää muotoilua, jota esitellään Habitaressa 13.–17.9.2017.

Kaikille avoimet työpajat tutustuttavat kulttuuriin

United Stories esittelee aasialaista kulttuuria ja elämäntapaa laajasti. Kaikille avoimissa työpajoissa opetetaan esimerkiksi korealaisen käsitöiden ja japanilaisten kukkakoristeiden tekoa, kiinalaista kalligrafiaa ja paketointia japanilaisella Furoshiki-kankaalla.

Aasialainen ruokakulttuuri ja erityisesti maille tyypilliset riisikulhoannokset tulevat tutuksi United Stories Caféssa, jossa on päivittäin myynnissä japanilaista, kiinalaista ja korealaista lounasta ja virvokkeita. Aasialaista teekulttuuria esitellään päivittäin teemaistajaisissa.

Keinutuolista olkalaukkuun ja joogamatosta valaisimiin

Suomalaisten ja japanilaisten yhteistyössä valmistuvat keraaminen lasten astiasto, valaisin, seinäkello ja tekstiilejä: peitto, pöytäliina, pyyhkeitä ja tyynyliinoja. Mukana ovat muotoilijat Maija Puoskari, Timo Niskanen, Hanna Anonen ja Makoto Kagoshima. Yhteistyöyritykset ovat Tokyo Saikai Co., Ltd, Taniguchi Aoya Washi Co., Ltd ja Lapuan Kankurit Oy.

Kiinalaisten ja suomalaisten yhteistyönä valmistuvat lasten keinutuoli, tuoli, valaisin, lattiatyynyjä ja joogamatto. Kiina-Suomi yhteistyössä ovat mukana Yrjö Kukkapuro, Mikko Paakkanen, Susan Elo, Sami Lahtinen, Yuan Long ja Pan Jiangfeng. Tuotteet valmistaa Shanghai Avarte Furniture Co., Ltd ja Lennol Oy

Etelä-Korea - Suomi -yhteistyössä valmistuvat keittiöesiliina ja olkalaukku. Yhteistyötä tekevät Mongsengee Corp. ja Johanna Gullichsen.

Kansainvälisen yhteistyön United Stories

Habitaren uusi myyntinäyttelykonsepti avaa ovia muotoilijoiden ja yritysten kansainväliselle yhteistyölle. Näyttelyyn valitaan mukaan muotoilijoita ja yrityksiä eri maista, ja tavoitteena on tuottaa uusia tuotteita Habitareen ja myöhemmin yritysten omiin valikoimiin. Ensimmäisessä United Storiesissa yhteistyötä tehdään Suomen, Japanin, Kiinan ja Etelä-Korean kanssa. Seuraavaan United Storiesiin valitaan mukaan uudet suunnittelijat ja uudet maat.

Lisätietoja:
Habitare, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Caravan-messut avaa tien uusiin elämyksiin17.1.2018 12:39Tiedote

Matkailuajoneuvolla matkustaminen on helppoa ja hauskaa. Sen on jo huomannut 63 000 suomalaista aktiiviharrastajaa. Matkailuajoneuvojen mahdollisuuksiin voi perehtyä Helsingin Caravan-messuilla, jossa esitellään 200 uutta erilaisiin tarkoituksiin sopivaa matkailuautoa ja –vaunua. Messuilla kerrotaan vuokraamistoiminnasta ja osastoilta saa tietoa erilaisiin kohteisiin matkaamisesta. Helsingin Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 19. – 21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä samaan aikaan Matkamessujen kanssa.

Matkailututkimus 2018: Suomalaiset matkustavat pois arjesta ja kiireestä – vastuullisesti17.1.2018 09:00Tiedote

Matka 2018 -messujen Matkailututkimuksen mukaan arjesta irrottautuminen, rentoutuminen ja halu nähdä maailmaa saavat suomalaiset matkustamaan. Vastuullisuus näkyy erityisesti paikallisten palveluiden suosimisessa. Matkamessujen Matkailututkimus 2018 selvitti suomalaisten matkustamisen syitä ja matkailuun liittyviä mielipiteitä. Matka 2018 -messut on auki yleisölle Messukeskuksessa Helsingissä 19.-21.1.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme