Messukeskus

Pala Aasiaa Habitaressa – United Stories -myyntinäyttely esittelee aasialaista elämäntapaa ja kulttuuria

Jaa

Mitä tapahtuu, kun muotoilijat ja muotoiluyritykset Suomesta ja Aasiasta tuodaan yhteen ja heille annetaan vapaus luoda yhdessä uutta, kestävää ja kiehtovaa muotoilua? Habitaren uudessa United Stories -myyntinäyttelyssä mukana olevat muotoiljat ja yritykset ovat kevään aikana suunnitelleet yritysten valikoimiin sopivia uusia tuotteita, jotka tulevat myyntiin Habitareen. Myymälän lisäksi United Stories esittelee aasialaista kulttuuria ja elämäntapaa.

Viime vuosina Aasian maiden, erityisesti Kiinan ja Etelä-Korean, kiinnostus suomalaista muotoilua kohtaan on voimakkaassa kasvussa. Suomalaisten ja aasialaisten yritysten ja muotoilijoiden yhteistyö synnyttää täysin uudenlaista, kulttuurirajoja ylittävää ja kulttuureita yhdistävää muotoilua, jota esitellään Habitaressa 13.–17.9.2017.

Kaikille avoimet työpajat tutustuttavat kulttuuriin

United Stories esittelee aasialaista kulttuuria ja elämäntapaa laajasti. Kaikille avoimissa työpajoissa opetetaan esimerkiksi korealaisen käsitöiden ja japanilaisten kukkakoristeiden tekoa, kiinalaista kalligrafiaa ja paketointia japanilaisella Furoshiki-kankaalla.

Aasialainen ruokakulttuuri ja erityisesti maille tyypilliset riisikulhoannokset tulevat tutuksi United Stories Caféssa, jossa on päivittäin myynnissä japanilaista, kiinalaista ja korealaista lounasta ja virvokkeita. Aasialaista teekulttuuria esitellään päivittäin teemaistajaisissa.

Keinutuolista olkalaukkuun ja joogamatosta valaisimiin

Suomalaisten ja japanilaisten yhteistyössä valmistuvat keraaminen lasten astiasto, valaisin, seinäkello ja tekstiilejä: peitto, pöytäliina, pyyhkeitä ja tyynyliinoja. Mukana ovat muotoilijat Maija Puoskari, Timo Niskanen, Hanna Anonen ja Makoto Kagoshima. Yhteistyöyritykset ovat Tokyo Saikai Co., Ltd, Taniguchi Aoya Washi Co., Ltd ja Lapuan Kankurit Oy.

Kiinalaisten ja suomalaisten yhteistyönä valmistuvat lasten keinutuoli, tuoli, valaisin, lattiatyynyjä ja joogamatto. Kiina-Suomi yhteistyössä ovat mukana Yrjö Kukkapuro, Mikko Paakkanen, Susan Elo, Sami Lahtinen, Yuan Long ja Pan Jiangfeng. Tuotteet valmistaa Shanghai Avarte Furniture Co., Ltd ja Lennol Oy

Etelä-Korea - Suomi -yhteistyössä valmistuvat keittiöesiliina ja olkalaukku. Yhteistyötä tekevät Mongsengee Corp. ja Johanna Gullichsen.

Kansainvälisen yhteistyön United Stories

Habitaren uusi myyntinäyttelykonsepti avaa ovia muotoilijoiden ja yritysten kansainväliselle yhteistyölle. Näyttelyyn valitaan mukaan muotoilijoita ja yrityksiä eri maista, ja tavoitteena on tuottaa uusia tuotteita Habitareen ja myöhemmin yritysten omiin valikoimiin. Ensimmäisessä United Storiesissa yhteistyötä tehdään Suomen, Japanin, Kiinan ja Etelä-Korean kanssa. Seuraavaan United Storiesiin valitaan mukaan uudet suunnittelijat ja uudet maat.

Lisätietoja:
Habitare, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa15.5.2018 15:19Tiedote

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

Moottoripyörien koeajokiertueella yli 100 prätkää15.5.2018 13:47Tiedote

Kevään suuret moottoripyörien koeajopäivät tarjoavat laajan kattauksen suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja. Koeajossa on yli 100 moottoripyörää 16 merkiltä. Koeajopäivissä voi kokeilla erilaisia moottoripyörämerkkejä ja -malleja sekä vertailla niiden ominaisuuksia. Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampereella 6.6. ja Turussa 7.6. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä -päivänä 8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme