Palvelukeskus Helsinki

Palvelukeskus Helsinki panosti ympäristöystävällisiin ratkaisuihin vuonna 2016

Jaa

Palvelukeskus Helsingin ympäristöraportti 2016 on julkaistu. Palvelukeskuksen viime vuoden merkittävimmät ympäristösaavutukset liittyvät kasvisruoan kehittämiseen, vastuullisiin kotimaisiin kalavalintoihin ja ajokilometrejä säästävien palvelujen tuottamiseen.

Koulujen vuonna 2016 alkaneessa kasvisruokaprojektissa Palvelukeskus Helsinki kehittää houkuttelevampia kasvisruokia yhdessä asiakkaittensa kanssa. Koululaiset ja opiskelijat pääsevät vaikuttamaan koulujen kasvisruokavalikoimaan osallistumalla oppilasraateihin, joissa maistellaan ja arvioidaan uusia kasvisruokia.

Päiväkotiruokailussa siirryttiin jokaviikkoiseen kasvisruokapäivään ja 20 päiväkodissa käynnistettiin yhdessä varhaiskasvatusviraston kanssa vegaaniruokakokeilu. Hoitoalalle ja kotiaterioihin kehitettiin myös yli 40 uutta kasvisruokareseptiä.

- Vastuullisten kalojen käytössä olemme edelläkävijöitä. Ruokalistoillamme on ainoastaan WWF:n kalaoppaan suosittelemia kestävästi pyydystettyjä kalalajeja ja kehitämme jatkuvasti uusia, vastuullisia kalaruokareseptejä. Tunnemme kaikkien kotimaisten kalojemme pyyntialueet ja ruokalistoilta löytyy esimerkiksi Selkämeren silakoita, Puruveden muikkuja ja Pielisen särkiä, sanoo ympäristöasioista vastaava suunnittelija Maija Sarpo Palvelukeskus Helsingistä.

- Myös luomuruoka on tuotu päiväkotien ruokalistoille yhteistyössä asiakasvirastojemme kanssa. Palvelukeskus Helsingin päiväkotikeittiöt voittivat jo toisen kerran peräkkäin luomun Suomen mestaruuden suurten julkisten ruokapalvelujen tuottajien sarjassa, Maija Sarpo kertoo.

Palvelukonsepteilla säästettiin 1.4 miljoonaa ajokilometriä

Palvelukeskus Helsingin puhelin- ja hyvinvointipalveluissa tehdään merkittävää työtä autoilun ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Palvelukeskuksen ylläpitämä Helsingin Matkapalvelu yhdistää vanhusten ja vaikeavammaisten kuljetusten asiakkaita samoihin autoihin, jolloin erillisten ajojen tarve vähenee huomattavasti.

Virtuaalihoitajapalvelussa Palvelukeskuksen sairaan- ja lähihoitajat antavat kotihoidon asiakkaille etähoitoa kuva- ja ääniyhteyden avulla sen sijaan, että ajaisivat autolla näiden kotiin.

Vuonna 2016 näiden palvelukonseptien avulla säästettiin yhteensä noin 1,4 miljoonaa ajokilometriä.

Ympäristöraportti löytyy alta liitteenä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristöasiat: Ympäristöasioista vastaava suunnittelija Maija Sarpo p. 09 310 27031, maija.sarpo@hel.fi

Puhelin- ja hyvinvointipalvelut (mm. Matkapalvelu): Puhelin- ja hyvinvointipalvelujen yksikönjohtaja Riitta Laanala p. 09 310 74414, riitta.laanala@hel.fi

Viestintäpäällikkö Maisa Hopeakunnas, p. 09 310 27821, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Kuvat

Lataa
Savusärki-punasipuli-pannupizza
Savusärki-punasipuli-pannupizza
Lataa
Soija-bolognese
Soija-bolognese
Lataa
Matkapalvelun kuljetuspalvelua
Matkapalvelun kuljetuspalvelua
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Palvelukeskus Helsinki
Palvelukeskus Helsinki
Elimäenkatu 15/Pakkalantie 30
Helsinki/Vantaa

http://www.hel.fi/palvelukeskus

Palvelukeskus Helsinki toimii kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa, palvelutaloissa sekä sairaaloissa. Olemme mukana yli 100 000 ruokahetkessä päivittäin ja hoidamme myös siivouspalveluita.

Kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluita Helsingin kaupungin virastoille ja liikelaitoksille sekä tuemme kotona asumista monipuolisilla teknisillä ratkaisuilla ja palveluilla.

Tarjoamme parhaan palvelukokemuksen asiakkaille, sidosryhmille ja henkilöstölle ”Parasta yhdessä” -arvolupauksen mukaisesti.

Olemme Helsingin kaupungin liikelaitos ja työllistämme noin 1500 henkilöä. Kokemusta meillä on ruokapalveluiden hoitamisesta jo 100 vuoden ajalta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Palvelukeskus Helsinki

Helsinkiläiskoulun ruokapalveluvastaava Mumina Hassan Ali PRO2020 -finaalissa11.12.2019 13:54:36 EETUutinen

Helsingin Solakallion erityiskoulun ruokapalveluvastaava Mumina Hassan Ali on yksi kolmesta PRO2020 -kilpailun finalisteista ammattikeittiön työntekijä -sarjassa. PRO-palkinto on hotelli-, ravintola ja catering -alan ammattilaiselle jaettava tunnustus osaamisesta ja esimerkillisestä asenteesta. Hassan Alin paikka arvostetun ruoka-alan kilpailun finaalissa on yksi osoitus siitä, että julkisissa ruokapalveluissa työskentelee alansa kunnianhimoisia huippuammattilaisia.

Helsingfors daghem tog hem det finska mästerskapet i användningen av ekologiska livsmedel3.10.2019 11:17:03 EESTTiedote

Servicecentralen Helsingfors och småbarnspedagogiken vid Helsingfors stad har vunnit det finska mästerskapet Luomu SM i användningen av ekologiska livsmedel i serien för stora offentliga matserviceproducenter. Tävlingens vinnare offentliggjordes på Ekologiska livsmedelsdagen, som ordnades 2.10 i Finlandiahuset. År 2018 var 17,89 procent av anskaffningarna av livsmedel för Helsingfors daghem ekologiska.

Sata vuotta Helsingin kaupungin ruokapalveluja12.9.2017 09:20:18 EESTTiedote

Helsingin ruokapalvelut täyttävät sata vuotta samana vuonna, kun koko itsenäinen Suomi juhlii sadan vuoden itsenäisyyttään. Helsingin kaupungin panos ruokapalvelujen järjestäjänä on ollut merkittävä koko historiansa ajan. Nykyään Palvelukeskus Helsinki valmistaa valtaosan helsinkiläisten päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten aterioista sekä huolehtii mm. asukas-, potilas- ja kotiaterioista ja kesän leikkipuistoruokailusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme