Helsingfors universitet

PÅMINNELSE | Inbjudan: Strider avtal om sexköp mot god sed? Forum för civil- och handelsrätt invigs 24 maj

Jaa

Välkommen till öppningen av Forum för civil- och handelsrätt vid Helsingfors universitet: Ett nytt forum för främjandet av civil- och handelsrättslig verksamhet på svenska i Helsingfors. Vi diskuterar två nordiska HD-fall om skadeståndsrättsligt skydd för prostitutionsinkomster.

Skadeståndsrättsligt skydd för prostitutionsinkomster – delade meningar i två nordiska HD-fall

Hur ser vi på prostitution och prostituerade? Är sexarbete ett lagligt arbete som allt annat och som därför ur ett förmögenhetsrättsligt perspektiv bör betraktas som sådant? Bör med andra ord också inkomster från sådan verksamhet ha ett skadeståndsrättsligt skydd?  Eller är prostitution en verksamhet som samfundet, härunder rättsordningen inte bör understöda? Strider avtalet om sexköp mot god sed? Och – skiljer nordisk rätt sig från europeisk rätt i övrigt på denna punkt?

Rättsfallen presenteras av professor Lena Sisula-Tulokas (Helsingfors universitet) och professor Ellen Eftestøl-Wilhelmsson (Helsingfors och Oslo universitet). Vicehäradshövding, tidigare MEP Astrid Thors inleder till debatt med rubriken: Synen på prostitution i Norden och Europa idag - skydd eller skenhelighet?

Läs mer på Forum för civil- och handelsrätts webbplats.

Torsdag 24 maj 2018
Tankehörnan, Universitetsgatan 4, kl. 17.30–20.30

Välkommen att ta del av evenemanget! Anmäl dig här senast 18 maj.

Tillställningen ordnas i samarbete med Juridiska föreningen.

Forum för civil- och handelsrätt vid Helsingfors universitet

Forum för civil- och handelsrätt är ett forum för främjandet av civil- och handelsrättslig verksamhet på svenska i Helsingfors. Forumets främsta uppgift är att öka kunskapen om nordiska civil- och handelsrättsliga frågor såväl i Finland som i det övriga Norden.

Målsättningen med forumet är att säkra svenskan som rättsspråk i Finland samt att säkra Finlands plats i den nordiska rättskulturen.

Forumet har etablerats med stöd från Svenska Kulturfonden.

Mer information:

Professor Ellen Eftestøl-Wilhelmsson, juridiska fakulteten vid Helsingfors universitet
ellen.eftestol-wilhelmsson@helsinki.fi
02941 911 (växel)

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingfors universitet
Helsingfors universitet
PB 3
00014 Helsingfors universitet

+358 2941 911 (växel)http://www.helsinki.fi/

Helsingfors universitet är Finlands äldsta och största universitet, en internationell akademisk gemenskap med 40 000 studerande och forskare. På de internationella rankinglistorna placerar sig Helsingfors universitet i regel bland de 100 bästa universiteten. Universitetet grundades 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingfors universitet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme