Aluehallintovirasto

Pandemian torjunta huomioitu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ravintoloiden toiminnassa melko hyvin – Pohjois-Suomen aluehallintoviraston valvontahavaintoja loka- ja marraskuussa

Jaa

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ja ravintoloilta asiakasturvallisuuden parantamiseksi edellytetyt koronaviruspandemian torjuntatoimet on huomioitu pääosin asianmukaisesti. Valvonnassa on havaittu puutteita eritoten pandemian torjumista käsittelevän suunnitelman ja sen tiivistelmän esittämisessä. Näistä jompikumpi tai molemmat ovat puuttuneet useista toimipaikoista.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialueen ravintoloissa koronaviruspandemia on tiedostettu melko hyvin. Valtaosassa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ravintoloissa on tehty monia toimenpiteitä asiakasturvallisuuden parantamiseksi.

Käsien desinfiointimahdollisuus on ollut tarjolla kaikissa tarkastetuissa paikoissa. Lisäksi useimmissa ravintoloissa esimerkiksi pöytien ja yleisimpien tartuntapintojen siivousta on tehostettu ja tilojen väljyyteen on kiinnitetty huomiota.

Myöhäisillan viimeisen anniskelutunnin aikana yksittäisissä ravintoloissa on havaittu asiakkaiden pakkautumista baaritiskin ääreen. Valvontakäynneillä on keskusteltu turvavälien noudattamisen haasteista etenkin baaritiskin tuntumassa ja eteispalvelutiloissa. Myös yksittäisiä hygienia- ja desinfiointipuutteita on havaittu.

Aukiolo- ja anniskeluaikarajoitukset ovat olleet tiedossa kaikissa tarkastetuissa kohteissa ja niitä on noudatettu hyvin. Aukioloaikarajoitusten yksityiskohdista on tullut ravintoloitsijoilta useita kyselyitä sähköpostitse ja puhelimitse aluehallintovirastoon ja niihin on vastattu.

Valvonnassa havaitut puutteet ovat pääosin olleet COVID-19-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi edellytetyn suunnitelman ja asiakkaiden nähtäväksi asetettavan tiivistelmän puuttuminen. Huolellisesti laadittu suunnitelma toimii velvollisuuksien ja rajoitusten noudattamisen tukena. Nähtävillä oleva tiivistelmä puolestaan ohjaa asiakkaita turvalliseen asiointiin ravintolassa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kiittää alueensa toimijoita vastuullisuudesta ja hyvien hygieniakäytäntöjen sekä ohjeiden ja rajoitusten noudattamisesta koronavirustilanteessa ja kannustaa jatkamaan COVID-19-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi käyttöönotettuja toimintatapoja.

Yhteenveto valvonnan tuloksista

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valvoi tehostetusti ravintoloissa loka- ja marraskuun aikana. Pohjois-Pohjanmaalla valvottiin 44:ssä ja Kainuussa 20:ssä ravintolassa.

Pohjois-Pohjanmaa

44 valvottua paikkaa, joista 23:ssa korjattavaa.

Alueella valvonnassa havaitut puutteet koskivat seuraavia seikkoja:

  • puuttuva tartuntatautilain mukainen suunnitelma ja/tai tiivistelmä
  • puutteellinen hygienia
  • asiakkaiden puutteelliset turvavälit

Kainuu

20 valvottua paikkaa, joista kahdessatoista korjattavaa.

Alueella valvonnassa havaitut puutteet koskivat seuraavia seikkoja:

  • puuttuva tartuntatautilain mukainen suunnitelma ja/tai tiivistelmä

Puutteiden osalta aluehallintoviraston tarkastajat antoivat ohjausta suunnitelmien tekemiseen, sekä riittävien ja ohjeiden mukaisten turvavälien valvomiseen.

Lisätietoja

alkoholiylitarkastaja Ari Kilponen, p. 0295 017 571

alkoholiylitarkastaja Sari Koski, p. 0295 017 219

alkoholiylitarkastaja Toni Latvamäki, p. 0295 017 569

etunimi.sukunimi@avi.fi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Pohjois-Suomi
Alkoholi ja anniskelu
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä

Aluehallintoviraston viestintä palvelee toimittajia arkisin klo 9 - 16. Oheinen numero ohjaa vaihteeseen.

Puh:0295 016 000viestinta@avi.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Nya kontaktuppgifter för Regionförvaltningsverket i Södra Finland 18.1.202118.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Brevhanteringen koncentreras till Regionförvaltningsverket i Södra Finlands huvudkontor i Tavastehus. Samtidigt ändras regionförvaltningsverkets post- och besöksadress. Våra nya adresser Från och med den 18 januari 2021 är Regionförvaltningsverket i Södra Finlands nya postadress PB 1, 13035 AVI. huvudkontorets nya besöksadress är Wähäjärvenkatu 6, Tavastehus. Ansvarsområdet för arbetarskyddet använder postadressen PB 110, 00521 Helsingfors till slutet av februari. Från och med den 1 mars 2021 har ansvarsområdet för arbetarskyddet en ny postadress som är PB 7, 13035 AVI. Besöksadresserna för kontoren i Kouvola och Helsingfors ändras inte. Behandlingen av ärendet försnabbas om du beaktar följande då handlingarna skickas: Adressera brevet bara till regionförvaltningsverket (post som kommer på en tjänstemans namn fördröjer ärendehanteringen). Skicka brevet till regionförvaltningsverkets PB-adress (inte till besöksadresserna). Ange i början av dokumentet regionförvaltningsverkets diarienumm

Etelä-Suomen aluehallintoviraston uudet yhteystiedot 18.1.202118.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Kirjepostin käsittely keskittyy Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikkaan Hämeenlinnaan. Samalla muuttuvat aluehallintoviraston posti- ja käyntiosoite. Uudet osoitteemme 18.1.2021 alkaen Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusi postiosoite on PL 1, 13035 AVI päätoimipaikan uusi käyntiosoite on Wähäjärvenkatu 6, Hämeenlinna Työsuojelun vastuualueen postiosoite PL 110, 00521 Helsinki on käytössä helmikuun loppuun saakka. 1.3.2021 alkaen työsuojelun vastuualueen uusi postiosoite on PL 7, 13035 AVI. Kouvolan sekä Helsingin toimipaikkojen käyntiosoitteet eivät muutu. Asian käsittely sujuu nopeammin, kun asiakirjoja lähettäessäsi huomioit seuraavat seikat: Osoita kirje vain aluehallintovirastolle (virkamiehen nimellä tuleva posti aiheuttaa viivettä asian käsittelyyn). Lähetä kirje aluehallintoviraston PL-osoitteeseen (ei käyntiosoitteisiin). Mainitse asiakirjan alussa aluehallintoviraston diaarinumero, joka on selvitys-, lausunto- yms. pyynnössä. Kun olet lähettämässä kirjepostia alue

Året 2021 inleds i väntan på vaccinet (Västra och Inre Finland)15.1.2021 14:58:49 EETTiedote

I årets första beredskapskommitté sammanställde myndigheterna en gemensam helhetsuppfattning om corona-störningssituationen. Smittläget varierar i landskapen och varje vecka. Därför kan olika tjänster, till exempel idrottsanläggningar eller bibliotek, hålla öppet på olika sätt i kommunerna. Regionförvaltningverkets nya sammankomstbegränsningsbeslut publicerades 14.1.2021 och den träder ikraft måndagen 18.1.2021.

Vuoden 2021 alku sujuu rokotetta odottavissa tunnelmissa (Länsi- ja Sisä-Suomi)15.1.2021 14:43:32 EETTiedote

Viranomaiset kokosivat vuoden ensimmäisessä valmiustoimikunnassa yhteistä kokonaiskäsitystä korona-häiriötilanteesta. Tautitilanne vaihtelee maakunnittain ja viikoittain, joten myös eri palvelut, kuten liikuntapaikat tai kirjastot voivat olla kunnissa eri tavoin avoinna tai suljettuina. Aluehallintoviraston uusi kokoontumisrajoituspäätös julkaistiin 14.1.2021 ja sen voimassaolo alkaa maanantaina 18.1.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme