SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Paperittoman asioinnin valitsemisella suuri vaikutus: kuittipaperia säästyy satoja kilometrejä kuukaudessa

Jaa
Ranskassa automaattisesti tulostettavat paperikuitit ovat pian historiaa. Myös Suomessa yhä useampi asiakas valitsee sähköisen kuitin paperikuitin sijaan tai sen lisäksi, S-ryhmän asiakasdatasta selviää.

Lakimuutos astuu voimaan Ranskassa huhtikuun alussa. Tämän jälkeen asiakas saa tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta paperisen kuitin ostoksistaan vain, jos sitä erikseen pyytää. Muutosta perustellaan etenkin jätteen määrän vähentämisellä. Jatkossa kuitin voi saada sähköisessä muodossa esimerkiksi sähköpostitse tai pankkisovelluksen kautta.

S-ryhmässä sähköinen kuitti otettiin käyttöön jo vuonna 2016. Tällä hetkellä palvelua hyödyntää noin 1,7 miljoonaa asiakasta, mikä on noin 45 % asiakaskunnasta. Sähköinen takuukuitti on käytössä vielä tätäkin useammalla. Kuitit pysyvät tallessa S-mobiili-sovelluksessa ja S-käyttäjätilillä. Myös yritysasiakkaille on oma sähköinen kuitti, jonka käyttäjinä on jo yli 45 000 yritystä.

”Noin puoli miljoonaa asiakastamme on ottanut sähköisten kuittien lisäksi käyttöön paperittoman asioinnin, jossa paperista kuittia ei tulostu kassalla lainkaan, ellei sitä erikseen pyydä. Toivoisimme, että yhä useampi asiakas ottaisi palvelun käyttöön, sillä paperikuiteista luopuminen on paitsi arkea helpottavaa, myös luonnonvarojen kannalta järkevää”, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen S-ryhmän marketkaupasta sanoo.

Paperittoman asioinnin valitseminen on resurssiviisaan ekoteko, joka samalla nopeuttaa kassalla asiointia. Kun palvelun volyymit ovat suuret, myös kuittipaperia säästyy ja jätteen määrä vähentyy vuositasolla huomattavasti.

”Esimerkiksi tämän vuoden tammikuussa noin 4 miljoonaa kuittia toimitettiin ainoastaan sähköisesti. Kuittipaperia tämän määrän tulostamiseen menisi noin 800 kilometrin verran, eli suunnilleen Helsingistä Kolariin asti”, Lyytikäinen havainnollistaa.

Jokaisella tulostumattomalla kuitilla säästetään luonnonvaroja yhdessä asiakkaiden kanssa. Vastuu ympäristöstä ja kestävät kuluttamisen tavat ovat keskeisiä teemoja myös S-ryhmän vastuullisuusohjelmassa.

Palvelut käyttöön S-mobiilin kautta

S-ryhmän sähköinen kuitti on käytössä kaikissa Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa, Alepoissa, Food Market Herkuissa, Sokoksissa, Emotioneissa sekä ABC:lla. Hotellit, ravintolat sekä prisma.fi- ja sokos.fi -verkkokaupat eivät vielä ole palvelun piirissä.

Sekä sähköisen kuitin että paperittoman asioinnin käyttöönotto onnistuu S-mobiilin Minä-osion kautta. Tieto paperittomasta asioinnista tulee käydä päivittämässä S-etukortille toimipaikan itsepalvelupisteellä. Tarkemmat ohjeet löytyvät S-kanavalta.

”Tieto paperikuitittomuudesta ei vielä siirry kortille automaattisesti, mutta tavoitteenamme on kehittää tätä tulevaisuudessa. Aktivointi kuitenkin onnistuu helposti kauppareissun yhteydessä vaikkapa Prismassa tai useimmissa S-marketeissa”, Lyytikäinen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Lyytikäinen, suunnittelujohtaja, S-ryhmän marketkauppa, mika.lyytikainen@sok.fi, puh. 010 7681911

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Elinkustannusten kallistuminen toi esiin yllättävän vaateilmiön Prismassa – vaatelaastareita ja paikkaustarvikkeita ostetaan nyt ennennäkemättömällä tahdilla24.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Maailmantilanteen aiheuttama elinkustannusten nousu on saanut suomalaiset paikkamaan vaatteitaan aiempaa suuremmalla innolla. Prisman myyntidatasta selviää, että ompelu- ja paikkaustarvikkeiden myynti lähti viime syksynä selvään kasvuun samoihin aikoihin sähkön hinnan nousun kanssa. Kasvu on vain kiihtynyt tänä keväänä ja etenkin vaatelaastarit tekevät nyt kauppaansa ennenäkemättömällä tahdilla.

Suomalaiset paljastavat mikä juhlapukeutumisessa on vaikeinta – pukukoodien rooli korostuu erityisesti11.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Sokoksen teettämästä laajasta kyselytutkimuksesta selviää, että suomalaiset arvostavat juhlapukeutumisessaan erityisesti monikäyttöisyyttä ja istuvuutta. Kuitenkin samalla yli puolet kokee haastavimmaksi tekijäksi omalle vartalolleen istuvien juhlavaatteiden löytämisen. Kyselytutkimus paljasti myös suomalaisten kaipaavan vapaan hulluttelun sijaan rajoja ja raameja juhlapukeutumiseensa.

Finländska forskare har tagit fram en kalkylator för fotavtryck på naturen för företag – det internationellt banbrytande pilotprojektet har kartlagt S-gruppens påverkan på naturen10.5.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

För att stoppa förlusten av biologisk mångfald krävs att företag minimerar sin påverkan på naturen, dvs. fotavtrycket, men det har inte funnits några verktyg för att mäta fotavtrycket på naturen. I ett projekt mellan Jyväskylä universitet, S-gruppen och Sitra har man nu tagit fram en modell som stakar ut vägen för företagen och som är banbrytande även internationellt.

Finnish scientists develop a method for corporations to assess their biodiversity footprint—an internationally groundbreaking pilot project assessed S Group’s impact on nature10.5.2023 06:00:00 EEST | Press release

Halting biodiversity loss requires companies to minimise their negative impact on biodiversity, i.e. their biodiversity footprint. So far, however, biodiversity footprint assessment tools have been in short supply. A joint project of the University of Jyväskylä, S Group and Sitra has now developed a method that points the way forward for the business sector in this respect. It is a groundbreaking project, even on an international scale.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme