Vaasan kaupunki - Vasa stad

Paratiisisaaren uimarannalla havaittu sinilevää

Jaa

Paratiisisaaren uimarannalla Vaasan Vaskiluodossa on tänään 28.6.2022 havaittu hieman sinilevää. Sinileväesiintymän vuoksi uimista ei suositella toistaiseksi Paratiisisaaren uimarannalla.

Kuva: Vaasan kaupunki
Kuva: Vaasan kaupunki

Sinilevää on havaittavissa vihertävinä hiutaleina rantavedessä.

Lämpimät ja leutotuuliset säät edesauttavat sinilevän esiintymistä vesistöissä. Tuulet ja virtaukset voivat liikutella sinilevämassaa, joten sinilevän määrä vedessä voi vaihdella nopeasti jopa saman päivän aikana. Siksi uimarin kannattaa itse arvioida silmämääräisesti uimaveden tila aina ennen uimista.

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta.

Tiistaina 28.6.2022 on otettu Vaasan kaikilta yleisiltä uimarannoilta seurantakalenterin mukaiset uimavesinäytteet. Näytteet on toimitettu laboratorioon ja analyysivastaukset valmistuvat perjantaina 1.7. tai maanantaina 4.7., ja niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Yhteyshenkilöt

terveysinsinööri Maarit Kantola, puh. 040 555 1184, maarit.kantola@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki
Kuva: Vaasan kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Utkastet till detaljplan för enhetsskolan i centrum läggs fram – välkommen till ett möte för allmänheten i Dramasalen 9.8 kl. 16.305.8.2022 13:33:20 EEST | Tiedote

Under de närmaste åren kommer det att uppföras en ny skolhelhet för årskurserna 1–9 inom den finskspråkiga grundläggande utbildningen i Vasa centrum. Detta kräver ändringar också i områdets detaljplan. Ett utkast till ändrad detaljplan läggs fram offentligt för perioden 10–23.8. Planläggningen ordnar ett möte för allmänheten i huvudbibliotekets Dramasal tisdag 9.8 kl. 16.30, och då finns det möjlighet att träffa planläggarna och bekanta sig närmare med planförslaget.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme