Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Paraurheilun yritysyhteistyö on tärkeä osa edelläkävijäyritysten yritysvastuustrategiaa

Jaa

Haaga-Heliassa julkaistussa opinnäytetyössä on selvitetty yritysten syitä tukea paraurheilua. Aihetta ei ole Suomessa juuri tutkittu, joten se antaa lähes uraauurtavan katsauksen yritysten ja urheiluyhteisön hyödynnettäväksi laajemminkin.

Timo Mäkysen toteuttamassa opinnäytteessä tutkittiin Suomen Paralympiakomitean virallisten yhteistyökumppaneiden syitä tukea paraurheilua. Kehitysprosessi alkoi kaksi vuotta sitten, ennen Paralympiakomitean ja VAU ry:n yhdistymistä.

Yhteistyöyritysten tärkeimmiksi syiksi yhteistyölle nousivat yhteiset arvot, paraurheilun positiivinen imago, yhteistyön positiivinen merkitys yrityksen omalle brändille ja henkilökunnalle sekä koko yhteistyön merkitys osana yritysvastuuta.

Vammaisurheilusta käytettävä termi paraurheilu on vakiintunut 2000-luvulla entistä laajemmalle, ja yritysyhteistyön kehitystä työssä kuvataan tiivistetysti hyväntekeväisyydestä yhteistyökumppanuuksiin.

Haastatelluista yrityksistä kaikki tekevät yhteistyötä paraurheilijoiden kanssa, ja se nähtiin myös tärkeänä erottautumiskeinona oman alan kilpailijoihin verrattuna.

- Aihe on mielenkiintoinen, sillä suomalaisyritykset eivät ole vielä kunnolla hyödyntäneet tätä yhteistyömahdollisuutta paraurheilun ja paraurheilijoiden kanssa. Vaikka paraurheilija on valittu Suomessa Vuoden Urheilijaksi, niin edelleen tulee eteen yrityksiä, jotka ehkä vähän huomaamattaankin ovat rajanneet kohteensa vain vammattomien urheiluun, Mäkynen kommentoi.

Yhteenvedossa ehdotetaankin seitsemän pääkohtaa, joita hyödyntämällä voi lähteä kehittämään paraurheilun yhteistyötä pelkästä kustannuksesta ja hyväntekeväisyydestä kohti kumppanuuksia ja tärkeäksi osaksi yritysvastuustrategiaa.

Opinnäytetyö toteutettiin Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Master-opintojen päättötyönä.

Lue koko raportti Disability Sports from Charity Towards Partnerships - Case: The Finnish Paralympic Committee
https://www.theseus.fi/handle/10024/353346

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Mäkynen, Suomen Paralympiakomitea, timo.makynen@paralympia.fi, puh +358 40 1598199 (kuva liitetiedossa)
Mirka Sunimeto, lehtori, Haaga-Helia ammttikorkeakoulu, mirka.sunimeto@haaga-helia.fi, puh +358 40 544 7397

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia selvitti: Mara-alan ammattilaiset ja opiskelijat käyttävät somea useita kertoja päivässä20.1.2021 10:55:35 EETTiedote

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on tutkinut sosiaalisen median käyttöä matkailu- ja ravitsemusalan ammattilaisten ja opiskelijoiden keskuudessa liittyen toimialan yritysten some-sisältöihin. Tutkimuskysely tehtiin 2.- 8.12.2020 välisenä aikana ja siihen vastasi 92 hotelli-, ravintola- ja matkailualan opiskelijaa ja asiantuntijaa. Kysely toteutettiin Haaga-Helian Hospitality-kehityspaneelissa, jossa on mukana noin 200 henkilöä. Edellisen kerran vastaava kysely toteutettiin keväällä 2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme