Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Patalahden lintuvesikunnostukselle myönnettiin vesitalouslupa

Jaa

Kuopion Maaningalla sijaitsevaa Patalahtea kunnostetaan ruoppaamalla allikoita, poistamalla kasvillisuutta sekä rakentamalla linnuille pesimäsaarekkeita.

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle on myönnetty vesilain mukainen lupa Patalahden lintuvesikunnostukseen tarvittaville toimenpiteille. Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämässä luvassa sallitaan kunnostukseen kuuluvat ruoppaukset ja kasvillisuuden poisto sekä pesimäsaarekkeiden rakentaminen ruoppausmassoista.

Ruoppauksessa ei poisteta pohjasedimenttiä. Kunnostustoimenpiteiden ajankohta rajattiin lintujen pesimäajan, viitasammakon lisääntymisajan sekä yleisen virkistyskäyttökauden ulkopuolelle, joten toimenpiteitä voidaan tehdä 1.9.–1.3. välisenä aikana. Hankkeelle ei myönnetty valmistelulupaa töiden aloittamiseksi ennen päätöksen lainvoimaisuutta.

Lupapäätös nro 55/2022 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (ylupa.avi.fi). Päätös löytyy palvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron ISAVI/1226/2022.

Lisätietoja

ympäristöylitarkastaja Tomi Puustinen p. 029 501 6873
ympäristöneuvos Hennamaarit Korhonen p. 029 501 6501
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Korjaamon esimiehelle sakkorangaistus työturvallisuuden vaarantamisesta26.9.2022 10:34:43 EEST | Tiedote

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi yhtiön korjaamoesimiehen työturvallisuusrikoksesta sakkorangaistukseen. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan korjaamoesimies ei riittävällä tavalla huolehtinut työympäristön ja työtapojen turvallisuudesta eikä siitä, että putoamisvaara torjuttiin asianmukaisesti. Lisäksi käräjäoikeus katsoi, että korjaamoesimies rikkoi valvontavelvollisuuttaan. Käräjäoikeus antoi tuomion 21.9.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme