Kustannusosakeyhtiö Siltala

Pekka Ala-Pietilä, Dr. Heisenberg ja valokuvauksen maailma

Jaa
Uransa pitkälti teknologiayhtiöissä tehnyt yritysjohtaja Pekka Ala-Pietilä (s. 1957) on myös aktiivinen amatöörivalokuvaaja. Ala-Pietilän valokuvista järjestettiin viime vuonna näyttely Pariisissa Gallery Espace Thorigny – Le Marais'ssa. Nyt Ala-Pietilän valokuvista on koottu kahden kirjan kokonaisuus: Dr. Heisenberg, me and the meaning of life Vol I ja Vol II.

Werner Karl Heisenberg (1901–1976) oli saksalainen tiedemies ja fysiikan nobelisti. Vuonna 1927 Heisenberg julkaisi epätarkkuusperiaatteensa, josta tuli kvanttifysiikan perusta ja nykyisten kvanttitietokoneiden mahdollistaja.

Heisenberg muutti pysyvästi tapaa hahmottaa aikaa ja paikkaa fysiikan keinoin.

Jo vuosikymmeniä sitten Pekka Ala-Pietilää alkoi kiehtoa Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen laajempi, allegorinen sovellettavuus myös ihmiselämään.

Näissä juuri ilmestyneissä teoksissaan Ala-Pietilä avaa ytimekkäin tekstein ja upein valokuvin Heisenbergin periaatteen hänessä synnyttämiä ajatuksia.

 "Dr. Heisenbergin teoreemasta poiketen ihmiselämässä on tilanteita, joissa ajan ja paikan tarkastelu samanaikaisesti on mahdollista", kirjoittaa Ala-Pietilä. "Kykenemme näinä välähdyksenomaisina hetkinä näkemään meille olennaiset asiat niin aikaan kuin paikkaan kytkettyinä."

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Siltala
Suvilahdenkatu 7
00500 Helsinki

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Päivien kirja on jännittävä ja kaunis näkymä Patti Smithin maailmaan – Artisti konsertoi Suomessa kesäkuussa29.5.2023 10:15:04 EEST | Tiedote

Patti Smithin vastikään suomeksi ilmestynyt PÄIVIEN KIRJA sisältää yhden kalenterivuoden kehyksissä 366 pientä ikkunaa, joista avautuu näkymä tämän visionäärisen kirjailijan, runoilijan ja esiintyjän maailmaan. Teoksen kuvat ovat joko Smithin itsensä ottamia tai kuvia häntä elämän mittaan inspiroineista ihmisistä ja asioista. Patti Smith and Band konsertoi Helsingissä ja Tampereella 11.–13. kesäkuuta. **** Maanantaina 12.6. Patti Smith signeeraa kirjojaan Helsingin Oodi-kirjastossa kello 14–15.

Taiteesta erittäin suoraan – Tuula Karjalaisen muistelmat4.5.2023 11:33:42 EEST | Tiedote

TAITEESTA SUORAAN on merkittävän kulttuurivaikuttajan Tuula Karjalaisen kiehtova muistelmateos. Näin suorasanaista kirjaa ei ole ennen kirjoitettu suomalaisesta museo- ja taidemaailmasta. – Tuula Karjalainen (s. 1942) on ollut Helsingin taidemuseon ja Nykytaiteen museon Kiasman johtaja, opettanut taidehistoriaa Helsingin yliopistossa sekä tehnyt tv- ja radio-ohjelmia taiteesta. Hän on myös kirjoittanut taiteesta suuren määrän artikkeleita ja kirjoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme