Jyväskylän yliopisto

Pelaamalla paremmaksi pomoksi - henkilöstöjohtamisen skenaariopelistä sorvataan vientituotetta

Jaa

Miltä kuulostaisi tutkimukseen pohjautuva digipedagoginen HR-skenaariopeli? Suomeksi sanottuna kyse on uudenlaisesta tavasta kehittää henkilöstöjohtamista peliympäristössä, joka on niin yksinkertainen, että siitä on innostuttu myös yritysmaailmassa. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa luotu peli on saanut erinomaista palautetta paitsi opiskelijoilta, myös yliopiston ulkopuolisilta yhteistyökumppaneilta. Nyt siitä havitellaan tulevaisuuden työelämätaitoja tukevaa kansainvälistä tuotetta.

Pelillistäminen on jo tuttu juttu kaikissa koulupolun vaiheissa. Silti käyttäjiä ryhmäyttävä, vuorovaikutteinen ja reaaliaikainen pelialusta huusi poissaoloaan, kun henkilöstöjohtamista Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa opettavat Tommi Auvinen ja Elina Riivari sellaista etsivät muutamia vuosia sitten.

”Koska sopivaa ei ollut, kehitimme sellaisen itse yhdessä opiskelijoiden kanssa. Skenaariopeli on nyt ollut kaksi vuotta käytössä meillä ja viime kesästä myös avoimessa yliopistossa, eli sillä on vuodessa jo useita satoja käyttäjiä”.

Skenaariopelissä henkilöstöjohtamisen peruskurssin opiskelijat työskentelevät virtuaalisessa ympäristössä ratkoen yhdessä tosielämästä tuttuja case-esimerkkejä. Vanhemmat opiskelijat toimivat kurssilla apuopettajina ja saavat samalla tärkeää pedagogista kokemusta. Peli on käytännössä korvannut perinteisen ryhmätyön ja seminaarin, mikä keventää huomattavasti satojen opiskelijoiden massakurssin järjestämistä.

”Samalla kun pelissä klikkaillaan eteenpäin, porukassa mietitään, puhutaan ja reflektoidaan ryhmän toimintaa. Se on asian pihvi ja siitähän myös työelämässä on pitkälti kyse”.

Pelissä potentiaalia maailman markkinoille

Skenaariopelin kaltaiselle oppimisvälineelle on tällä hetkellä kysyntää myös yritysmaailmassa. Korona-aika on tuonut esiin ja entisestään korostanut henkilöstöjohtamisen muutostarpeita ja kipupisteitä. Pelin ensimmäinen versio on jo ollut testikäytössä muun muassa suomalaisella teknologia-alan suuryritys Valmetilla, joka työllistää kymmeniä tuhansia ihmisiä kymmenissä maissa.

”Skenaariopeli on erinomainen idea tukemaan erityisesti tämän hetken ja tulevaisuuden virtuaalisia koulutustarpeita. Uskon, että skenaariopelin kaltaisten tuotteiden avulla voidaan tukea henkilöstöhallinnon ammattilaisten omaa oppimista ja kehittymistä, niin uran alussa kuin myöhemmissäkin vaiheissa. Testaamme pelin mahdollisuuksia suurella mielenkiinnolla”, kertoo Valmetin globaalia henkilöstön kehitystä johtava Santeri Heinonen.

Auvinen ja Riivari uskovat, että pelissä on laajalti aineksia niin opiskelijoiden kuin suurten ja kansainvälisten yritysten henkilöstöjohtamisen kehittämiseen.

”Peleissä opittavat yhteistyötaidot, strateginen ajattelu ja kokonaisuuksien hahmottaminen ovat niitä taitoja, joita meidän arjessamme ja tulevaisuuden työelämässä yhä enemmän vaaditaan”, Auvinen ja Riivari kertovat.

Koska koeponnistus on tuottanut niin hyviä tuloksia, on peliä ja sen kaupallista lanseerausta lähdetty viemään eteenpäin yhdessä yliopiston innovaatiopalveluiden kanssa. Rahoitushakuja on käynnissä, ja tänä keväänä pelistä on jo tulossa versio 2.0.

”Tähtäimessä on konseptin vieminen kansainvälisille markkinoille. Jos saisimme pelin kaupallistettua kansainvälisesti, se olisi iso askel paitsi Jyväskylän kauppakorkeakoululle, myös koko Suomen mittakaavassa yliopistokentälle,” Auvinen toteaa.

Lisätietoja ja kommentit tiedotusvälineille:

 

Yliopistonlehtori Tommi Auvinen, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu. tommi.p.auvinen@jyu.fi, puh. +358 40 576 7798

Yliopistonopettaja Elina Riivari, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu. elina.riivari@jyu.fi, puh. +358 40 805 4527

Senior Manager Santeri Heinonen, Valmet Oyj, Global Talent Development. Santeri.heinonen@valmet.com, puh. +358 40 829 5697

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Tutkimushankkeessa luodaan kunnille ensimmäinen ekologisen kompensaation toimintamalli maankäytön suunnitteluun5.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Ekologisilla kompensaatioilla tarkoitetaan menetettyjen luontoarvojen kompensoimista toisilla luontoarvoja lisäävillä toimenpiteillä. Yhteistyöhankkeessa kehitetään ensimmäinen ekologisen kompensaation toimintamalli kuntien yhdyskuntasuunnitteluun. Mallia kehitetään ja testataan yhdessä Jyväskylän, Lahden ja Helsingin kaupunkien kanssa. Luontoarvojen lisäksi malli huomioi suunnittelussa alueiden virkistysarvot ja kompensoinnin sosiaalisen hyväksyttävyyden.

Liikunnalla ja painonhallinnalla mahdollista alentaa syöpäriskiä3.5.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston yhteistyötutkimus osoittaa aikuisiän kehonpainon sekä fyysisen aktiivisuuden olevan yhteydessä Lynchin oireyhtymää kantavien ihmisten syöpään sairastumisikään. Lynchin oireyhtymä on periytyvä syöpäalttiusoireyhtymä, joka lisää riskiä useille eri syöville. Valtaosa sairastuu yhteen tai useampaan syöpään elämänsä aikana. Elämäntavat voivat vaikuttaa syöpään sairastumiseen ja sairastumisikään, mutta aihetta on tutkittu vielä niukasti. Tutkijat suosittelevat, että elintapojen seuranta yhdistettäisiin osaksi riskiryhmien seulontakäyntejä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme