MessukeskusMessukeskusMessukeskus

Pelasta Itämeri -palkinnon voitti Origin by Ocean

Jaa

Vene 20 Båt -messuilla palkittiin Origin by Ocean Suomen Messusäätiön Pelasta Itämeri -palkinnolla merkittävästä työstä, jota yritys tekee ympäristön ja erityisesti Itämeren hyväksi. Toiminnallaan yritys osoittaa, että ympäristön pelastaminen voidaan myös kääntää taloudelliseksi voitoksi.

Aija Kaski, Annamari Arrakoski-Engardt, Mari Granström/Origin by Ocean,, Michaela Ramm-Schmidt
Aija Kaski, Annamari Arrakoski-Engardt, Mari Granström/Origin by Ocean,, Michaela Ramm-Schmidt

Origin by Oceanin visiona on luoda Itämeren levää hyödyntävää liiketoimintaa Suomeen. Vesistössä sinilevä on myrkyllinen ihmiselle ja tuhoaa monen eläin- ja kasvilajin elinympäristöä. Sinilevä ja rakkohauru sisältävät kuitenkin aineosia, joita elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuus voivat hyödyntää raaka-aineina, kuten sakeuttajina. Osana visiota on luoda Itämeren levään pohjautuva liiketoiminnan ekosysteemi Suomeen, joka auttaisi Itämeren rehevöitymisongelman ratkaisemisessa kaupallisesti kannattavin keinoin. 

Raati kiinnitti valinnassa erityisesti huomiota innovaation tasoon, sen skaalautuvuuteen, tehokkuuteen ja kansainvälistymisen mahdollisuuksiin. Origin by Ocean täytti kaikki palkinnolle laaditut kriteerit. Sen luoma liiketoiminta on aito ja ekologisesti erittäin innovatiivinen. Se tulee heti käyttöön otettaessa parantamaan Itämeren tilaa. Liiketoiminnalla on myös suuri potentiaali kansainväliselle kasvulle. Origin by Ocean on kääntänyt ympäristöongelman taloudelliseksi voitoksi ja osoittaa, ettei ympäristön pelastaminen ole aina vain kuluerä.  

Nyt toista kertaa venemessujen yhteydessä jaettava 5000 euron rahapalkinto annetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle tai ihmiselle, joka on kehittänyt innovaation, joka vaikuttaa merien, erityisesti Itämeren puhtauteen, tuo Suomen cleantech-alalle positiivista imagoa ja josta voi keittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote.  Suomen Messusäätiö jakaa palkinnon yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin, John Nurmisen Säätiön ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa.  Palkittavasta on voinut lähettää ennakkoon ehdotuksia ja niistä raati on valinnut loppusuoralle kolme. Palkinnosta pitchasivat venemessuilla DG-Diving Group, Origin by Ocean ja Seaboost. Palkinnon saajasta päätti raati, johon kuuluivat  Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöltä, Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja Michaela Ramm-Schmidt Baltic Sea Action Groupista.

Vuonna 2019 Pelasta Itämeri -palkinnon voittiSolar Water Solutions Oy.

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtumaVene 20Båt-messut ovat avoinna 7. – 16.2. Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18. Messuille voi ostaa #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyslipun, josta menee 3 euroa Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiön kautta. Vene 20Båt-messut järjestää Messukeskus Venealan KeskusliittoFinnboatry:n toimeksiannosta.  www.venemessut.fi#venemessut

Kuvia median käyttöönhttp://mediabank.messukeskus.com  

Origin by Ocean Oy, toimitusjohtaja Mikael Westerlund, puh. 040 540 9880
Lisätietoja venemessuista: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvat

Aija Kaski, Annamari Arrakoski-Engardt, Mari Granström/Origin by Ocean,, Michaela Ramm-Schmidt
Aija Kaski, Annamari Arrakoski-Engardt, Mari Granström/Origin by Ocean,, Michaela Ramm-Schmidt
Lataa
Mari Granström/Origin by Ocean
Mari Granström/Origin by Ocean
Lataa
Mari Granström/Origin by Ocean
Mari Granström/Origin by Ocean
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme