If Vakuutus

Pelti rytisee parkkipaikoilla joulunaluspäivinä

Jaa
Jouluvalmistelut sekä viimeiset lahjaostokset ruuhkauttavat ostoskeskukset ja joulustressi näkyy myös Ifin ajoneuvovahinkotilastoissa jouluviikolla. Ilkivallan tekijät puolestaan rauhoittuvat joulunviettoon jo aikaisin.
Parkkipaikkavahingot lisääntyvät joulunaluspäivinä.
Parkkipaikkavahingot lisääntyvät joulunaluspäivinä.

Joulunaluspäivien aikana parkkipaikkojen ja liikenteen peltivahingot kasvavat selvästi muuhun joulukuuhun verrattuna.

– Jouluvalmisteluissa on kiire ja ostoskeskusten parkkipaikat ovat ruuhkaisia. Joulunmenoruuhkissa valtateillä puolestaan sattuu peräänajoja, kommentoi Ifin ajoneuvovakuutusten tuotepäällikkö Peter Roselius.

Kun joulua edeltävistä kiireistä selvitään, vähenee liikenne joulunpyhinä neljänneksen normaalista. Tämä tarkoittaa tietysti kaikkien vahinkojen selvää vähenemistä.

Ilkivallan tekijätkin rauhoittuvat joulunviettoon

Autojen ilkivaltavahingot vähentyvät neljänneksellä jo joulunaluspäivinä, vaikka liikennemäärät ovat vielä lähellä normaalia. Joulupyhinä ilkivaltavahinkoja tapahtuu peräti kolmannes vähemmän normaaleihin joulukuun päiviin verrattuna.

Myös pysäköinti-, lasi- ja liikennevahingot vähenevät selvästi enemmän kuin mitä liikenne joulunpyhinä vähenee.

– Pyhinä ajetaan yleensä vain lyhyempiä matkoja ja joulunalusaikaa leimaava kiire on hellittänyt, selventää Roselius.

Hinauksiakin normaalia vähemmän

Stereotyyppinen ajatus joulun liikenteestä on, että autoja jää tien laitaan massoittain ja hinauspalvelut ovat kiireisiä. Tähän vaikuttaa tietysti myös joulun sää, mutta Ifin vuosien 2017–2021 tilastoissa tällaisesta ei ole juuri viitteitä. Joulunaluspäivinä ja -pyhinä hinauksia on tarvittu normaalia vähemmän.

Vasta vuoden lopun välipäivinä hinausmäärät ovat hieman koholla muuhun joulukuuhun verrattuna.

– Yleisesti tämä kertoo siitä, että joulureissuille lähdetään autot hyvässä kunnossa. Nykyään autoilijat varautuvat selvästi hyvin joululiikenteeseen, Roselius kertoo.

Lue vinkkejä turvalliseen talviautoiluun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Parkkipaikkavahingot lisääntyvät joulunaluspäivinä.
Parkkipaikkavahingot lisääntyvät joulunaluspäivinä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Ifin tutkimus: Vanhempien huoli lasten lääkäripalvelujen saatavuudesta kasvanut – hyvinvointialueista ei odoteta helpotusta23.2.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Vakuutusyhtiö Ifin vanhemmille suunnatussa kyselytutkimuksessa selviää, että vanhemmat ovat enemmän huolissaan lääkäripalveluiden saatavuudesta nyt kuin viisi vuotta sitten. Vanhemmat kertovat myös joutuvansa olemaan nykyään töistä selvästi enemmän lasten sairastelun takia – suurimman osan sairaiden lasten hoidosta hoitavat edelleen äidit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme