MV-Jäähdytys Oy

Periksiantamattoman perheyhtiön tarina täyttää 50 vuotta! MV-Jäähdytys on säilyttänyt paikkansa huoltoliiketoiminnan suunnannäyttäjänä.

Jaa

MV-Jäähdytys on ollut huoltoliiketoiminnan edelläkävijä jo 50 vuotta. MV-Jäähdytys toi Suomeen kylmäalan huoltotarrat, oli luomassa alan toimitusehtoja sekä hintasuosituksia. Tänä päivänä MV-Jäähdytys tunnetaan erityisesti huoltosopimuskonseptin isänä sekä laitedatapohjaisen huoltoliiketoiminnan suunnannäyttäjänä. MV-Jäähdytyksen asiakas, Särkänniemi, on valaissut Näsinneulan MV:n siniseksi 30.10.-1.11. kunnioittaakseen MV-Jäähdytyksen saavutuksia.

Kuva: Jarno Laine / Framedia (kuvaan vapaa käyttöoikeus).
Kuva: Jarno Laine / Framedia (kuvaan vapaa käyttöoikeus).

Martti Virkki perusti MV-Jäähdytyksen Pirkkalassa 1.11.1971. Nimi oli lyhyt, ymmärrettävä eikä sitä sidottu tarkoituksella paikkakuntaan tai kansallisuuteen. Tämä näkemyksellinen ja rohkea nuorukainen oli lukenut lehdestä, että BTK:n kasvaessa 1%, kasvaa kylmätekniikan tarve 6%. Martti oli oikeassa.

MV-Jäähdytys toi Martin johdolla Suomeen kylmäalan huoltotarrat, jotka ovat sittemmin vakiintuneet alan normiksi. MV-Jäähdytys oli myös ensimmäisiä huoltoalan yrityksiä, jotka teippauttivat autonsa yhdenmukaisesti sekä ottivat käyttöönsä laserkäyttöisen lämpömittarin eli ”kylmämiehen stetoskoopin”.

Kylmätekniikan tulevaisuuden kannalta olennaisin pohjatyö tehtiin kuitenkin järjestöpiireissä. Martti toimi useiden vuosien ajan Suomen Kylmäliikkeiden Liiton luottamustehtävissä, joista kaksi viimeistä vuottaan puheenjohtajana. Yhdessä Tapio Kareen kanssa Martti laati kylmäalalle kokonaan uudet toimitusehdot, kun aiemmin oltiin hyödynnetty esimerkiksi metalli-, putki- tai sähköalan toimitusehtoja. Tapio ja Martti loivat myös koko Suomen kattavat hintasuositukset, joilla saatiin koko alan kannattavuus reilummalle tasolle. Saman miehen kanssa laitettiin alulle jokaisen ”Kylmäkallen” suosikkilehti KylmäExtra.
 
MV-Jäähdytys on luotettu, huoltoliiketoimintaan ja projekteihin erikoistunut yhtiö. Kaikki Martti Virkin 5 lasta ovat olleet MV-Jäähdytyksellä töissä. Perheyhtiön historiassa on ehditty näkemään jos jonkinmoista ongelmatilannetta ja ehditty ratkaisemaan kaikkein kinkkisimmätkin laiteviat. Jäähdytyslaitteistot korjattiin myös esimerkiksi yleisurheilun EM- ja MM-kisojen aikana, kun tulipalokiireellä tilatut laiteviat olisivat pahimmillaan katkaisseet globaalin taltioinnin koko televisioyleisöltä. Yksikään laite ei ole jäänyt 50-vuotisen historian aikana korjaamatta.

MV-Jäähdytys on säilyttänyt leijonanmielisen mentaliteettinsa tälle vuosituhannelle saakka. MV-Jäähdytys on Lasse Virkin johdolla ollut mukana luomassa alalla yleistynyttä huoltosopimuskonseptia sekä harpannut Suomen ainoaksi toimijaksi, joka palvelee ammattikeittiöasiakkaiden kylmien ja kuumien laitteistojen asennus- ja huoltotarpeissa. Kaiken tämän ohella MV-Jäähdytys on luonut täysin oman, laitedataa hyödyntävän toiminnanohjausjärjestelmänsä, jonka avulla mm. laitevikoja kyetään ennakoimaan ja vuosihuoltoja optimoimaan.

Tänä päivänä MV-Jäähdytys palvelee jo lähes 200 hartian voimin koko Suomen laajuudella. Kylmätekniikan ja lämpöpumppujen lisäksi yhtiö huoltaa ja asentaa nykyään myös kaikki ammattikeittiölaitteet laitemerkkiin katsomatta. 

MV-Jäähdytys juhlistaa 50-vuotispäiväänsä 1.11.2021. Juhlan kunniaksi MV-Jäähdytyksen asiakas Särkänniemi on valaissut Näsinneulan MV:n siniseksi koko juhlaviikonlopun ajaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jarno Laine / Framedia (kuvaan vapaa käyttöoikeus).
Kuva: Jarno Laine / Framedia (kuvaan vapaa käyttöoikeus).
Lataa
Martti Virkki hotelli Ilveksen katolla Tampereella. Yksi MV-Jäähdytyksen jäähdytystöitä (kuvaan vapaa käyttöoikeus).
Martti Virkki hotelli Ilveksen katolla Tampereella. Yksi MV-Jäähdytyksen jäähdytystöitä (kuvaan vapaa käyttöoikeus).
Lataa
MV-Jäähdytys tänään (Kuvaan vapaa käyttöoikeus)
MV-Jäähdytys tänään (Kuvaan vapaa käyttöoikeus)
Lataa
MV-Jäähdytys tänään (Kuvaan vapaa käyttöoikeus)
MV-Jäähdytys tänään (Kuvaan vapaa käyttöoikeus)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MV-Jäähdytys Oy
Hyttitie 4 B
00700 HELSINKI

020 786 1900https://www.mv-jaahdytys.fi

MV-Jäähdytys Oy asentaa ja huoltaa merkkiriippumattomasti kaikki ammattikeittiölaitteet, lämpöpumput, jäähdytyslaitteistot sekä kylmä- ja pakkastilat. Huolehdimme laitteistasi niiden koko elinkaaren ajan: aina asennuksesta huoltoon ja käytöstä poistamiseen saakka.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.