Open Creative House

Peter Joukainen toivoo, että artisti voisi breikata vielä nelikymppisenä

Jaa
Open Creative Housen Artistitarinoita-sarjassa esitellään kiinnostavia ja itsenäisesti toimivia musiikintekijöitä. Tällä kertaa vuorossa lempääläläinen lauluntekijä Peter Joukainen. Kun hänen vaimonsa kertoi nähneensä Kerimäen kirkon vankkureissa tekstin ”Tänään minä, huomenna sinä”, ajatus pysäytti - mutta tarpeeksi sitä pyöriteltyään Joukainen tunsi olevansa enemmän elossa kuin koskaan aiemmin. ”Ymmärrys ajan rajallisuudesta tuo arvoa tähän hetkeen, silloin kun sen muistaa ja ymmärtää. Toisaalta, jos menee paineiseksi, että nyt täytyy hampaat irvessä nauttia niin ei sekään ole hyvä. ”

Huomenna sinä -biisin 14.4. julkaiseva Peter Joukainen toteaa: ”Muusikon näkokulmasta tämä on kaksivitosille räätälöity yhteiskunta. Jos haluaa julkaista uutta musiikkia nelikymppisenä, sitä miettii, onko juna jo mennyt, kiinnostaako ketään ja pitäisikö olla kuuluisa tiktokkaaja että löytäisi kuulijansa. Haluaisin vastustaa ajatusta, joka on myös kovin sukupuolittunutta. Miehellä voi olla pieni tsäänssi, naisia syrjitään vielä enemmän ikäasiassa. Samaa ongelmaa ei ole muilla taiteenaloilla, esimerkiksi kirjailijoilla. Mitä vanhempia he ovat, sitä uskottavampia he ovat.”

Laulaja-lauluntekijä vierastaa kuitenkin ikäaiheesta puhumista, sillä ei halua uhriutua tai leimautua valittajaksi. Myös musiikissa Joukainen pyrkii välttämään saarnaamista ja ylhäältä päin ohjaamista.

Ajan kuluminen on teema, joka toistuu levyllä lähes joka biisissä. Samalla neljän lapsen isä pohtii kappaleissaan paljon kuolemaa, perheteemaa ja sukupolvien ketjua. Kuusi vuotta sitten isänsä menettänyt Joukainen on kahden sukupolven välissä – aihe on pinnassa, kun saattelee edellisen sukupolven hautaan ja hoivaa samalla uutta. Kuolema on kuitenkin niin suuri teema, että sitä täytyy varoen lähestyä. Joukainen kertoo kipuilevansa sitä, että täällä vanhetaan. Hänen laulunsa ovat enemmän aiheen tarkastelua kuin valmiita vastauksia. ”Jos tämän teeman kanssa ei kipuile, on joko niin valmis, että on sinut kuoleman kanssa tai sitten ei uskalla katsoa kohti.”

Joukainen haluaa uskoa siihen, että peli ei ole vielä pelattu – maailmaan, jossa tilaa on vielä muillekin kuin 25-vuotiaille.

Open Creative House on luovien alojen keskittymä, joka osaltaan rakentaa tekijöiden verkostoa ja yhteisöllisyyttä tarjoamalla muun muassa työskentelytiloja ja tapahtumia. Espoon Keilaniemessä sijaitseva tila tarjoaa koko vuoden ajan monipuolista ohjelmaa sekä rakenteellisia ratkaisuja yksittäisten toimijoiden ja luovan alan aseman parantamiseksi.

Uusi single suoratoistopalveluissa 14.4.2023

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Open Creative House
Keilasatama 2D
02150 Espoo

http://www.opencreativehouse.com

Lisätiedot: 

Seuraa Open Creative Housea:
Facebook
Instagram
Kotisivut

Pressikuvat

Open Creative House (OCH) on uusi luovien alojen keskittymä, joka yhdistää tekijät, yritykset ja organisaatiot toimimaan uudella tavalla yhteistyössä saman katon alla. OCH tarjoaa tiloja ja palveluita luovan alan toimijoille rakentaen siltoja digikulttuuriin ja globaaliin kasvuun.

Open Creative House
Keilasatama 2D
02150 Espoo
http://www.opencreativehouse.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Open Creative House

Keski-Euroopassa vaikuttava suomalaislupaus kaipaa rehellistä keskustelua vaikeistakin aiheista8.5.2023 16:57:18 EEST | Tiedote

Uuden sukupolven artistilahjakkuuden Yeron mielestä taide ja viihde auttavat meitä antautumaan tabuillekin ilman paniikin riuhtovaa otetta. Kaikilla meillä on vanhenevia ja ”haalistuvia” ystäviä ja rakkaita, mutta luopumisesta on pelottavaa puhua. Hankalien kokemusten jakamisesta seuraa kuitenkin ihmisten välille yhteys ja ymmärrys, joka on samalla vastalääkettä nykypäivän yltiöindividualismille. Tällaisia pohtii Sveitsissä asuva Yero, oikealta nimeltään Jero Nyberg. Open Creative Housen Artistitarinoita-sarjassa esitellään kiinnostavia ja itsenäisesti toimivia musiikintekijöitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme