Kansallinen kokoomus

Petteri Orpo ja Ulf Kristersson Washingtoniin

Jaa
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson matkaavat 18.-22.4. yhdessä Washingtoniin tapaamaan Yhdysvaltalaisia poliitikkoja ja asiantuntijoita. Matkan tarkoituksena on keskustella Euroopan turvallisuustilanteesta sekä Suomen ja Ruotsin turvallisuuspoliittisista ratkaisuista.
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson matkaavat 18.-22.4. yhdessä Washingtoniin tapaamaan Yhdysvaltalaisia poliitikkoja ja asiantuntijoita. Matkan tarkoituksena on keskustella Euroopan turvallisuustilanteesta sekä Suomen ja Ruotsin turvallisuuspoliittisista ratkaisuista.  

Puheenjohtajat tapaavat edustajia esimerkiksi Yhdysvaltain kongressista, kansallisesta turvallisuusneuvostosta sekä Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministeriöstä. Tämän lisäksi he tapaavat useiden keskeisten ajatushautomoiden edustajia.

”Yhdysvallat on Suomen ja Ruotsin läheisimpiä ja tärkeimpiä kumppaneita. Siksi meidän on käytävä jatkuvaa ja syvällistä vuoropuhelua Euroopan turvallisuudesta ja varsinkin turvallisuuspoliittisista ratkaisuistamme. Tavoitteenamme on Suomen liittyminen Naton jäseneksi ja tätä aiomme myös pohjustaa tapaamisissamme. Pyrimme kasvattamaan tietoutta Suomen ja Ruotsin tilanteesta, jotta prosessin edistyminen Washingtonissa olisi mahdollisimman nopeaa ja sujuvaa”, Orpo ja Kristersson sanovat.

”Suomi ja Ruotsi ovat nyt turvallisuuspoliittisesti kiinnostavia, ja on etumme mukaista viestiä näkemyksiämme Washingtonissa. Yhdysvaltojen asemoitumisella on kiistaton vaikutus jäsenyysprosessin etenemiseen, jolloin teemme osamme jäsenyystavoitteen edistämiseksi. Maidemme Nato-myönteisimpinä puolueina tämä on kokoomukselle ja moderaateille luonteva tapa edistää Pohjolan turvallisuutta ja vakautta”, Orpo arvioi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme