Kansallinen kokoomus

Petteri Orpo: Suomi tarvitsee talouskasvua ja menojen priorisointia

Jaa

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan kokoomus on vaihtoehto vasemmistohallituksen velkapolitiikalle. Orpo puhui puolueen puheenjohtajapäivillä Hämeenlinnassa lauantaina.

Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan Suomi tarvitsee seuraavalla hallituskaudella sekä talouskasvua että menojen priorisointia. Orpon mukaan kokoomuksella on näyttöjä talouden laittamisesta kuntoon.

”Kokoomus on antanut näyttönsä, että kykenemme säästöihin silloin, kun se on välttämätöntä. Iiro Viinanen ja Sauli Niinistö laittoivat itsensä likoon vahtivuoroillaan, Sipilän hallituksessa tasapainotimme taloutta neljän miljardin kovalla säästökuurilla”, Orpo sanoo.

”On hupaisaa, että hallituksessa istuvat tuhlaajapuolueet ovat huolissaan kokoomuksen kyvystä sopeuttaa. Heidän kannattaisi kysyä itseltään, miten valtion menojen ja tulojen pysyvä epäsuhta ratkaistaan. Vai aikovatko he vain seurata katseella, kun hyvinvointimme murenee” Orpo jatkaa.

Orpon mukaan hallituksen asettaman talouspolitiikan arviointineuvoston suositus antaa hyvän raamin valtion taloudenhoidolle. Arviointineuvoston mukaan julkisen talouden vuosittainen sopeutustarve on 0,2-0,4 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Käytännössä se tarkoittaa talouden tasapainottamista noin miljardilla eurolla joka vuosi.

”Budjetin loppusumma on ennätykselliset 80 miljardia. Entisenä valtionvarainministerinä tiedän, että tuosta kokonaisuudesta löytyy säästettävää. Valtion budjettikirja on käytävä momentti momentilta läpi. Aina voi jotakin jättää tekemättä tai tehdä tehokkaammin. Erityisesti ympäristölle haitalliset yritystuet on syytä kammata läpi tarkasti. Suurista menokohteista nostan esille asumistuen, joka on noussut lyhyessä ajassa 1,5 miljardiin ja kasvaa yhä”, Orpo sanoo.

Venäläiset turvapaikanhakijat mahdollinen turvallisuusuhka

Orpon mukaan Venäjältä pakoon lähtevät reserviläiset voivat muodostaa Suomelle turvallisuusuhan. Orpo haastaa hallitusta myös venäläisten turistiviisumeista.  

”Hallitus ilmoitti myöhään perjantaina, että se aikoo viimein estää venäläisten turistien saapumisen maahan. Päätöksen perusteet ovat samoja, jotka hallitus on tähän saakka torjunut mahdottomina. Jos tahtoa olisi ollut, tie olisi löytynyt aiemmin”, Orpo toteaa.

”Meidän ei pidä ottaa Venäjältä mahdollisesti laajoin joukoin tulevia reserviläisiä vastaan turvapaikanhakijoita. Riski turvallisuusuhkista joukossa on ilmeinen. Meidän on asetettava kansallinen turvallisuus etusijalle. Kokoomus ja oppositio hoitivat kesällä rajalainsäädännön kuntoon. Meidän näkemyksemme tarvitaan tässäkin tilanteessa”, Orpo sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme