Suomen riistakeskus – Satakunta

Peura- ja kaurissaalis Satakunnassa

Jaa
Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueella kaadettiin päättyneellä metsästyskaudella 13 655 valkohäntäpeuraa. Saalismäärä pysyi kutakuinkin ennallaan edelliseen metsästyskauteen verrattuna. Saaliista 54 prosenttia oli vasoja, ja aikuisista saalispeuroista 51 prosenttia oli naaraita. Myönnetyistä pyyntiluvista käytettiin 69 prosenttia.

Valkohäntäpeuran kannantiheys vaihtelee huomattavasti Satakunnan riistakeskusalueen sisällä. Tiheimmän kannan alueella Kokemäenjoen eteläpuolella tavoitteeksi on asetettu peurakannan leikkaaminen, ja valkohäntäpeuroja onkin kaadettu viime vuosina ennätysmäärin. Luonnonvarakeskus tuottaa maaliskuun aikana arvion peurakannan koosta tällä hetkellä.

Pienimmän hirvieläimemme metsäkauriin saalismäärä oli Satakunnan toimialueella päättyneellä kaudella 2 767 yksilöä. Saalismäärä on noussut alueella tasaisesti vuodesta 2015 lähtien, nyt nousua edelliseen metsästyskauteen nähden oli noin 7 prosenttia. Metsäkauriin metsästykseen ei nykyisellään vaadita pyyntilupaa, mutta saadusta saaliista on ilmoitettava Suomen riistakeskukselle.

Kuusipeuroja Satakunnassa kaadettiin päättyneellä metsästyskaudella 48 eläintä. Luonnonvaraisia kuusipeuroja esiintyy lähinnä Porin ja Merikarvian välisellä rannikkoseudulla. Satunnaisia vaeltajia voi tavata muuallakin Satakunnassa.

Taulukko: Satakunnan valkohäntäpeura- ja metsäkaurissaalis riistanhoitoyhdistyksittäin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – SatakuntaSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunta sekä Kihniön, Parkanon, Ikaalisten, Hämeenkyrön, entisen Viljakkalan, Sastamalan ja Punkalaitumen kuntien alueet Pirkanmaalta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Satakunta