Lumme Energia Oy

Peurungan jäähalli pyörii jatkossa 100 % uusiutuvalla energialla

Jaa

Peurungan jäähallin sähkö tulee jatkossa täysin uusiutuvista lähteistä. Toteutuksen takana on kaksi ratkaisua: uusi energiakumppani sähkönhankinnassa ja jäähallin katolle rakennettavan aurinkovoimalan tuottama energia.

Peurungan jäähallissa hyödynnetään jatkossa EKOenergia-merkittyä sähköä, joka tulee Lumme Energialta. EKOenergia-merkki takaa sen, että energia on 100% uusiutuvaa ja täyttää ympäristöjärjestöjen hyväksymät kestävyyskriteerit. EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton lanseeraama ja voittoa tavoittelematon ympäristömerkki energialle ja toimii nyt jo yli 40 maassa. EKOenergian Ilmastorahaston kautta ohjataan tukea kansainvälisiin ilmastoprojekteihin eri puolille maailmaa. Ympäristöystävällisen energiaratkaisun toisena palasena on aurinkovoimala, joka rakennetaan jäähallin katolle.

- On hienoa olla mukana mahdollistamassa vihreään energiaan siirtymistä paikallisesti Keski-Suomessa ja rakentaa näin yhdessä vastuullista ja ympäristöystävällistä tulevaisuutta. Kumppanuus on meille tärkeä ja hyvin merkityksellinen”, toteavat Lumme Energian avainasiakaspäällikkö Jukka Melonen ja Solarigon myyntipäällikkö Samuli Pohtola.

Ympäristövastuullisuus tärkeä osa yrityksen strategiaa ja arvopohjaa

Suomen Sporttiareenat haluaa toiminnallaan ja päätöksenteoillaan olla luomassa parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Tästä syystä EKOenergia ja aurinkovoimala olivat ratkaisuja, jotka haluttiin käyttöön Peurungan jäähallilla.

- Heti toiminnan alkaessa oli selvää, että pitkäaikaisen ja vastuullisen energiakumppanin etsiminen on prioriteettilistamme kärjessä. Kartoittaessamme mahdollisia kumppaneita Lumme Energia erottui joukosta edukseen ja heidän kanssaan yhteinen suunta ja visio löytyi nopeasti ja luontevasti, taustoittaa sopimuksen syntymistä Suomen Sporttiareenat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Mellin.

Peurungan jäähalli saa jatkossa osan sähköstään siis myös aurinkovoimalasta, joka pystytetään hallin katolle toukokuussa. Aurinkovoimalan rakentamisesta vastaa Solarigo Oy, joka kuuluu Lumme Energian konserniin. Hallin katolle asennettava aurinkovoimala tulee koostumaan 228 aurinkopaneelista, joiden teho on yhteensä 82 kWp.Vuodessa suoraan hallin katolta saadaan noin 68 000 kilowattituntia sähköä. Aurinkovoimalalla pystytään kattamaan lähes 10 prosenttia jäähallin käyttämästä sähköstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hallituksen puheenjohtaja
Janne Mellin
040 314 3249
janne.mellin@peurunganjaahalli.fi
Suomen Sporttiareenat

Myyntipäällikkö
Samuli Pohtola
041 5444 810
samuli.pohtola@solarigo.fi

Avainasiakaspäällikkö
Jukka Melonen
jukka.melonen@lumme-energia.fi
040 7093 863

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lumme Energia Oy
Prikaatinkatu 3 a, PL 40
50100 Mikkeli

https://www.lumme-energia.fi

Suomen Sporttiareenat Oy on vastannut Peurungan jäähallin toiminnasta vuoden 2021 alusta lähtien. Yrityksen tavoitteena on rakentaa jäähallin ympärille Suomen paras urheiluopistojen ulkopuolinen jääurheilun palvelu- ja toimintakonsepti. Laadukkaan alueellisen perustoiminnan lisäksi toiminnan painopisteenä ovat vetovoimaiset turnaus-, leiri- ja tapahtumatoiminnot. Menestyksen avaintekijöinä ovat osaaminen, yhteistyö, verkostot ja kansainvälisyys.

Solarigo Systems Oy on kotimainen energiayhtiö, joka toimittaa kotimaista aurinkosähköä yrityksille avaimet käteen periaatteella järjestelmätoimituksina sekä sähkösopimuksella ilman asiakkaan omaa investointia. Solarigon pääomistaja on Lumme Energia Oy, joka kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.

Lumme Energia Oy on kotimainen energia-alan uudistaja, joka toimittaa sähköenergiaan liittyviä kokonaisratkaisuja ja luo lisäarvoa asiakkailleen. Autamme asiakkaitamme vaikuttamaan oman ympäristönsä kestävään kehitykseen ja varmistamme parhaat palvelut jokaiseen tarpeeseen nyt ja tulevaisuudessa. Lumme Energia kuuluu Suur-Savon Sähkö -konserniin.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lumme Energia Oy

POHJOIS-SUOMEN ENERGIATIETO TUKEMAAN LUMME ENERGIAN KASVUA - Uudet toimipisteet Mikkeliin ja Savonlinnaan27.8.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Lumme Energia Oy ja Pohjois-Suomen Energiatieto Oy (PSET) ovat sopineet liiketoimintajärjestelystä, jossa PSET ottaa vastuulleen Lumme Energian sähkönmyynti- ja palvelusopimusten operatiivisen hallinnan, laskutuksen sekä tiedonvaihtopalvelut. Järjestely vauhdittaa Lumme Energian kasvua tehostamalla taustaprosesseja sekä liiketoimintatiedon hallintaa. Järjestelyn seurauksena valtakunnallinen ja usealla eri paikkakunnalla toimiva Pohjois-Suomen Energiatieto perustaa uudet toimipisteet Mikkeliin sekä Savonlinnaan. Muutos ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta.

Olympiasähkön tarina kasvaa – yhteistyössä on voimaa15.6.2021 11:30:00 EEST | Tiedote

Olympiasähkö on Loiste Sähkönmyynnin ja Suomen olympiajoukkueen yhteistyönä syntynyt sähkösopimus, jonka avulla tuetaan lahjakkaiden nuorten urheilijoiden valmennusta. Loisteen ja Lumme Energian yhdistymisen myötä Olympiasähkön tarina jatkuu entistä vahvempana. Olympiasähkön arvot ja teemat ovat kolahtaneet myös hiihtäjälegenda Sami ”Musti” Jauhojärvelle ja kilpakävelijä Aku Partaselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme