Lapinjärven kunta

Pienillä muutoksilla iso muutos kuntalaisten arkeen - Lapinjärven kunta kuuli liikuntapajaan osallistuneiden toiveen

Jaa

Lapinjärven kunnan tekninen toimi ja sivistystoimi järjestivät keväällä kaikille avoimen liikuntapajan, jossa kuultiin kuntalaisten toiveita liikuntapaikkojen suhteen. Liikuntapajassa tuli esiin muun muassa, ettei urheilukentän välineitä, kuten aitoja tai kuulia, voi käyttää omatoimisesti, koska kentällä ei ole työntekijää koko ajan paikalla. Lisäksi teknisen toimen vakituisten työntekijöiden työaika päättyy yleensä jo 15:30.

Kesätyöntekijä Lalli Saljas on viihtynyt työssään urheilukentällä.
Kesätyöntekijä Lalli Saljas on viihtynyt työssään urheilukentällä.

Lapinjärven kunta tarjoaa kaikille yhden ikäluokan 15-vuotiaille mahdollisuuden työskennellä kuukauden kunnan palveluksessa. Tänä vuonna kesätyö tarjottiin kaikille kunnan 2002 syntyneille. Kesätyöntekijöiden avulla voitiin tarjota mahdollisuus urheilukentän välineiden käyttämiseen kuntalaisille. Kesäkuun alussa työnsä aloittaneen Lalli Saljaksen kanssa sovittiin, että hänen työaikansa alkaa vasta klo 9:00 ja päättyy siten klo 17:30. Lallin työpiste sijaitsee koko ajan urheilukentällä tai sen välittömässä läheisyydessä, joten kuntalaiset saavat liikuntavälineet varastosta.

-Työ on vaihtelevaa. On kastelua, nurmikon leikkaamista, pururadan raivaamista ja välineiden viemistä paikoilleen, Lalli kommentoi työtään urheilukentällä.
Lapinjärven kunta kehittää Suomen ensimmäistä ihmislähtöistä kuntaa.

- Näillä unelmapajoilla sekä ihmisten aktiivisella kuulemisella saamme hyvää tietoa toimintamme kehittämiseksi. Tässäkin oli kyse pienestä justeerauksesta kunnan toimintaan, mutta isosta asiasta liittyen kuntalaisten liikuntamahdollisuuksiin, kertoo Lapinjärven tekninen johtaja Maria Luoma-aho.

Urheilukentällä voi harrastaa monipuolisesti yleisurheilua, kuten hypätä pituutta ja korkeutta tai työntää kuulaa. Urheilukentän yhteydessä sijaitsee myös tenniskenttä, joka on kuntalaisten käytössä. Urheilukenttää kiertää lenkkipolku. Urheilukentän nurmialuetta käyttävät jalkapalloilijat.

Lapinjärven kunnan teknisessä toimessa työskentelee kesä- ja heinäkuun aikana yhteensä 12 kesätyöntekijää. Kesätyöntekijät mahdollistavat esimerkiksi ulkoalueiden ja istutusten paremman hoidon. Koululaiset auttavat myös koulujen kesäsiivouksessa sekä tekevät pieniä maalaustöitä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kesätyöntekijä Lalli Saljas on viihtynyt työssään urheilukentällä.
Kesätyöntekijä Lalli Saljas on viihtynyt työssään urheilukentällä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Hyvää elämää omassa talossa kirkonkylän keskellä - Ensimmäiset Lapinjärvitalot valmistuvat tänä vuonna9.7.2018 08:00Tiedote

Itäuusmaalainen Lapinjärven kunta on kehittänyt ikääntyneiden asumiseen oman talotyypin ja aikoo rakennuttaa ensimmäiset neljä taloa vuoden 2018 aikana. Talotyypin ideasuunnitelmat syntyivät vuoden 2017 aikana yhteistyössä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ja Aalto-yliopiston Sotera-instituutin sekä Arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Rakentajakumppaniksi valikoitui keväällä kouvolalainen yritys Elementit-E, jonka kanssa suunnitelmia kehitellään eteenpäin. Hankkeessa ovat olleet tai ovat mukana myös Työterveyslaitos, Muistiliitto ja Lapinjärven vuokrataloyhtiö Labyrintti. Lapinjärvitalon ohessa Lapinjärven kirkonkylästä kehitetään muistiystävällistä taajamaa Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamassa kärkihankkeessa, joka jatkuu marraskuun 2018 loppuun.

Lapinjärven kunta kilpailutti kaikki kuljetukset kilpailullisella neuvottelumenettelyllä2.7.2018 08:00Tiedote

Uusi kilpailutusmalli toimi paremmin kuin hyvin. Lapinjärven kunta kilpailutti kaikki kunnan kuljetukset (oppilaskuljetukset, ateriakuljetukset, asiointikuljetukset sekä vanhustenkuljetukset) kevään ja alkukesän 2018 aikana. Kilpailutus toteutettiin kilpailullisella neuvottelumenettelyllä, joka on harvemmin käytetty kilpailutusmenettely. Menettely voidaan valita, jos hankintaan kuuluu suunnittelua tai innovatiivisia ratkaisuja tai jos hankintayksikön tarpeita ei voida täyttää olemassa olevia ratkaisuja mukauttamatta.

Lapinjärven liikennekoklaamossa pureuduttiin liikkumisen ongelmiin29.6.2018 08:00Tiedote

Edelläkävijäkunnassa käydään nopeilla kokeiluilla kiinni arjen haasteisiin Heikkenevä joukkoliikenne on aiheuttanut huolia itäuusmaalaisessa Lapinjärven kunnassa. Kunta päätti tarttua haasteeseen ihmislähtöisesti. Lapinjärven kunta toteutti alkukesästä liikennekoklaamon, jossa pohdittiin Lapinjärven kunnan alueen suurimpia liikkumisen ongelmia ja tarpeita. Koklaamoon kutsuttiin taksiyrittäjä sekä edustajia järjestöistä ja kuntalaisista.

Päiväleiritoimintaa alakouluikäisille Lapinjärvellä27.6.2018 08:00Tiedote

Pienessä kunnassa perheitä palvellaan ihmislähtöisesti. Kesäkuun ensimmäisen kolmen viikon ajan on arkipäivisin Lapinjärven nuorisotilassa pyörinyt alakouluikäisten päiväleiri. Ohjattua toimintaa on klo 9-15 välisenä aikana ja mukana on ollut joka päivä 11-15 lasta. Toivomus leiriin tuli huoltajilta, joilla oli haasteita keksiä miten järjestää lapsille mielekästä tekemistä koulujen loma-ajaksi kun itse ovat töissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme