Lapinjärven kunta

Pienillä muutoksilla iso muutos kuntalaisten arkeen - Lapinjärven kunta kuuli liikuntapajaan osallistuneiden toiveen

Jaa

Lapinjärven kunnan tekninen toimi ja sivistystoimi järjestivät keväällä kaikille avoimen liikuntapajan, jossa kuultiin kuntalaisten toiveita liikuntapaikkojen suhteen. Liikuntapajassa tuli esiin muun muassa, ettei urheilukentän välineitä, kuten aitoja tai kuulia, voi käyttää omatoimisesti, koska kentällä ei ole työntekijää koko ajan paikalla. Lisäksi teknisen toimen vakituisten työntekijöiden työaika päättyy yleensä jo 15:30.

Kesätyöntekijä Lalli Saljas on viihtynyt työssään urheilukentällä.
Kesätyöntekijä Lalli Saljas on viihtynyt työssään urheilukentällä.

Lapinjärven kunta tarjoaa kaikille yhden ikäluokan 15-vuotiaille mahdollisuuden työskennellä kuukauden kunnan palveluksessa. Tänä vuonna kesätyö tarjottiin kaikille kunnan 2002 syntyneille. Kesätyöntekijöiden avulla voitiin tarjota mahdollisuus urheilukentän välineiden käyttämiseen kuntalaisille. Kesäkuun alussa työnsä aloittaneen Lalli Saljaksen kanssa sovittiin, että hänen työaikansa alkaa vasta klo 9:00 ja päättyy siten klo 17:30. Lallin työpiste sijaitsee koko ajan urheilukentällä tai sen välittömässä läheisyydessä, joten kuntalaiset saavat liikuntavälineet varastosta.

-Työ on vaihtelevaa. On kastelua, nurmikon leikkaamista, pururadan raivaamista ja välineiden viemistä paikoilleen, Lalli kommentoi työtään urheilukentällä.
Lapinjärven kunta kehittää Suomen ensimmäistä ihmislähtöistä kuntaa.

- Näillä unelmapajoilla sekä ihmisten aktiivisella kuulemisella saamme hyvää tietoa toimintamme kehittämiseksi. Tässäkin oli kyse pienestä justeerauksesta kunnan toimintaan, mutta isosta asiasta liittyen kuntalaisten liikuntamahdollisuuksiin, kertoo Lapinjärven tekninen johtaja Maria Luoma-aho.

Urheilukentällä voi harrastaa monipuolisesti yleisurheilua, kuten hypätä pituutta ja korkeutta tai työntää kuulaa. Urheilukentän yhteydessä sijaitsee myös tenniskenttä, joka on kuntalaisten käytössä. Urheilukenttää kiertää lenkkipolku. Urheilukentän nurmialuetta käyttävät jalkapalloilijat.

Lapinjärven kunnan teknisessä toimessa työskentelee kesä- ja heinäkuun aikana yhteensä 12 kesätyöntekijää. Kesätyöntekijät mahdollistavat esimerkiksi ulkoalueiden ja istutusten paremman hoidon. Koululaiset auttavat myös koulujen kesäsiivouksessa sekä tekevät pieniä maalaustöitä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kesätyöntekijä Lalli Saljas on viihtynyt työssään urheilukentällä.
Kesätyöntekijä Lalli Saljas on viihtynyt työssään urheilukentällä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

I Lappträsk inleds ett pilotprojekt där näringsämnen från dikesvatten binds med hjälp återvinningsmaterial21.8.2018 07:00Tiedote

I utfallsdiket från avloppsreningsverket i Kapellby i Lappträsk installeras fredagen den 24.8.2018 en re-ningsbehållare som har konstruerats till att samla näringsämnen i dikesvatten och där det uppsamlande ämnet är bitar som klippts från bilringar. Syftet med pilotprojektet är att testa reningsbehållarens funktion att binda och kapa näringsämnen. Samtidigt kan man minska på näringsbelastningen i Tessjö å.

Lapinjärven kunnan Eskola-hanke etenee: Mobiilikoulu luo uusia mahdollisuuksia perusopetuksen järjestämiseen etäisyyksien päästä9.8.2018 14:50Tiedote

Lapinjärven kunnan Eskola-hanke käynnistyy syksyllä 2018, kun ensimmäinen luokallinen oppilaita aloittaa koulunkäyntinsä Kannuksen kaupungin alueella sijaitsevassa Eskolan opetuspisteessä. Kannuksen kaupunki ja Lapinjärvi ovat sopineet kokeilusta, joka kestää enintään kolme lukuvuotta. Oppilaat tulevat Kannuksen kaupungin, Sievin kunnan ja Kalajoen kaupungin alueelta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme