Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pinkkejä busseja näkyy jo katukuvassa

Jaa

Vaasan ja Mustasaaren uusi yhteinen joukkoliikenne Lifti aloittaa toimintansa ensi vuonna. Uudistuksen myötä bussit saavat uuden nimen ja värityksen. Muutama uuden ilmeen mukainen, pinkki bussi on jo liikenteessä.

Pinkillä värillä teipatut Lifti-bussit tulevat Vaasaan vaiheittain. Kahdeksan kaasubussia teipattiin kesä-heinäkuussa ja näitä on voinut bongata katukuvasta jo tänä kesänä. Yhteensä pinkiksi teipataan tämän vuoden aikana 12 bussia. Loput bussit teipataan ensi vuonna ennen Liftin liikennöinnin alkua.

– Uudet pirteät teippaukset ovat merkki tulevasta, isosta muutoksesta Vaasan ja Mustasaaren joukkoliikenteeseen. Odotin ensimmäistä teipattua bussia innolla ja on hienoa nähdä pinkit bussit liikenteessä jo nyt, joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund iloitsee.

Liftin nimi ja ulkoasu valittiin äänestyksellä. Teippausvärin osalta asukkaiden toivottiin valitsevan liikenteessä erottuvan ja hyvää mieltä jakavan ilmeen. Äänestyksessä annettiin kaikkiaan 1862 ääntä, ja voittajaksi selviytyi pinkki teippausväri 703 äänellä.

Liftin uusi linjasto julkistetaan tulevana syksynä ja virallisesti Lifti aloittaa toimintansa elokuussa 2022.

Tutustu uudistukseen ja sen vaiheisiin vaasa.fi:n Joukkoliikenneuudistus-sivulla.

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund, anastassia.backlund@vaasa.fi, +358405788499

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme