Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaalla työttömyyden tasainen lasku jatkui marraskuussa

Jaa

Pirkanmaan tänään julkaistun työllisyyskatsauksen mukaan maakunnan työttömyysaste oli marraskuussa 11,8 prosenttia, kun se koko maassa oli 12 prosenttia.

Työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 28 891, heistä lomautettuina 5 450 henkilöä. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna työnhakijoiden kokonaismäärä nousi lähes 12 900 henkilöllä, myös työttömiä työnhakijoita oli 7380 enemmän. Korkein työttömyysaste oli Tampereen seutukunnassa, jossa työttömien määrä kasvoi 6 164 henkilöllä edellisvuodesta. Määrä kuitenkin laski merkittävästi lokakuusta.

Marraskuussa ilmoitettiin lähes 6 100 uutta avointa työpaikkaa, mikä on 511 enemmän kuin vuosi sitten.

- Pitkäaikaistyöttömyyden määrä on kasvanut huolestuttavasti. Yli vuoden työttömänä työnhakijana olleiden määrä kasvoi 37 prosentilla edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Lisäksi yli 2 vuotta työttömänä olleita oli marraskuussa 13 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, kertoo ennakointiasiantuntija Juha Salminen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Työttömien työnhakijoiden määrän kasvu vuositasolla johtuu koronaviruksen torjuntaan liittyvistä toimista ja sen aiheuttamasta taloustilanteen merkittävästä muuttumisesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Parkanon Käenkosken sillan peruskorjaus sulkee sillan ajoneuvoliikenteeltä 5.7.-6.8.21.6.2021 14:56:18 EEST | Tiedote

Huhtikuussa käynnistyneen Käenkosken sillan peruskorjaustyö Parkanossa etenee. Uudenasemantiellä (Maantie 2742) sijaitsevan sillan työt ovat edenneet tähän asti aikataulussa ja suunnitellusti sillan kannen pintarakenteiden uusimiseen. Sillan vanha kansi on todettu työn aikana olevan huonommassa kunnossa kuin mitä sillan erikoistarkastuksessa oli aikanaan todennettu. Sillan kannessa osittain syvälle päässeen rapautumisen johdosta kannelta joudutaan poistamaan betonia enemmän kuin oli suunniteltu ja nyt poistettavat rapautuneet betonoinnit korjataan laajalla muotoiluvalulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme