Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työttömyysaste oli maaliskuussa 12 prosenttia

Jaa

Työttömyyden kasvu hidastui Pirkanmaalla maalikuussa. Työttömiä työnhakijoita oli Pirkanmaalla yhteensä 29 780 henkilöä, heistä 5 530 oli lomautettuna. Viime vuoden maaliskuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi maakunnassa vain 3,6 prosenttia. Lomautettujen määrä laski yli 7 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin maaliskuussa edelleen paljon, lähes 8 900 kappaletta. Vuoden 2020 maaliskuuhun verrattuna niiden määrä kasvoi yli 36 prosenttia.

Pirkanmaan seutukunnissa muutokset vuoden takaiseen olivat maltillisia. Lounais-Pirkanmaalla ja Ylä-Pirkanmaalla työttömyysaste laski, kolmessa muussa seutukunnassa oli lievää kasvua. Korkein työttömyysaste eli 12,3 prosenttia oli Tampereen seutukunnassa ja matalin Lounais-Pirkanmaalla 9,4 prosenttia.

- Pitkäaikaistyöttömien määrän kasvu on Pirkanmaalla edelleen huolestuttava. Yli vuoden työttömänä työnhakijana olleiden määrä kasvoi 60 prosentilla edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Yli kaksi vuotta työttömänä olleita oli 42 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, kertoo Pirkanmaan ELY-keskuksen ennakointiasiantuntija Juha Salminen.

Koko maassa työttömyysaste oli 12,6 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli 331 526 henkilöä, joista lomautettuina 62 726 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä kasvoi koko maassa vuositasolla noin 22 500 henkilöllä, eli 7,3 prosenttia.

Tiedot ilmenevät tänään julkaistusta Pirkanmaan työllisyyskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Iso-Längelmävedellä ja Iso-Tarjannevedellä vedenkorkeudet lähes huipussaan - säännöstellyistä järvistä Näsijärven, Pyhäjärven ja Vanajaveden vedenpinnat nousevat vielä kesäkuussa29.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan suurilla luonnontilaisilla järvillä vedenkorkeudet ovat jo lähes huipussaan ja lähtevät viimeistään toukokuun puolessa välissä laskuun. Pienemmillä järvillä huippu on pääasiassa ohitettu ja vedenpinnat ovat jo siirtyneet kesäiseen laskusuuntaansa. Säännöstellyissä järvissä vedenkorkeuden nousu jatkuu toukokuun ajan. Kauvatsanreitillä vettä juoksutetaan poikkeusluvan turvin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme