HKL

Pirkkolantiellä Keskuspuiston kohdalla puunkaatoja syyskuun lopussa

Jaa

Raide-Jokeri-allianssi valmistelee pikaraitiotien rakentamista puunkaadoilla Keskuspuiston kohdalla syyskuun lopussa. Pikaraitiotie rakennetaan Pirkkolantien eteläreunaan. Alueen luontoarvot on huomioitu, ja esimerkiksi liito-oravien kulkuyhteydet alueella säilyvät hyvinä puunkaadoista huolimatta.

Pikaraitiotien rakentamista valmistellaan Pirkkolantiellä Keskuspuiston kohdalla puunkaadoilla syyskuun lopussa. Pikaraitiotie rakennetaan Pirkkolantien eteläreunaan, ja jalankulku- ja pyörätie sijoittuu kadun pohjoisreunaan. Ajokaistat kulkevat kadun keskellä.

Puita kaadetaan Pirkkolantien kummaltakin puolelta. Tien eteläpuolelta puita kaadetaan kadun reunasta noin 10 metrin ja pohjoispuolelta noin neljän metrin leveydeltä. Puita kaadetaan vain sen verran kuin pikaraitiotien vaatiman tilan vuoksi on välttämätöntä. Kaadettavat puut sijaitsevat katualueella, ja työt tehdään hyväksytyn katusuunnitelman mukaisesti. Myös Lampuotilantien ja Pirkkolantien väliseltä puistoalueelta kaadetaan muutamia puita tulevan rata-alueen kohdalta.

Liito-oravan kulkuyhteydet säilyvät alueella. Osa kaadettavista puista siirretään metsän puolelle maapuiksi alueen lahopuujatkumon turvaamiseksi. Säilyvät puut suojataan huolellisesti ja kaatotyö tehdään niin, ettei säilyvän metsän puita vaurioiteta. Puunkaatojen jälkeen alueella aloitetaan pohjanvahvistustyöt.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Saarikoski, tilaajan projektijohtaja, p. 040 336 0117, juha.saarikoski@hel.fi
Niina Salojärvi, ympäristöasiantuntija, p. 040 844 0757, niina.salojarvi@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinja 550:n. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme