Johnny L

Pitkältä tauolta palannut Erin sai Kuukauden radiobiisi -palkinnon Yhtenä Sunnuntaina -kappaleesta

Jaa

Kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedian jakama Kuukauden radiobiisi -palkinto myönnettiin Erinin Yhtenä sunnuntaina -kappaleelle syyskuussa.

RadioMedia palkitsee kuukausittain Kuukauden radiobiisiksi radioiden kautta eniten suomalaisia tavoittaneen kappaleen. Syyskuussa Kuukauden radiobiisi -palkinto myönnettiin Erinin Yhtenä sunnuntaina -kappaleelle, joka tavoitti kuukauden aikana 28,5 miljoonaa kuulijaa.

Neljän vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia 

Erinin esittämä, säveltämä ja sanoittama kappale julkaistiin toukokuussa 2020. Biisi sai alkunsa, kun paine julkaista jotain pitkän, neljän vuoden tauon jälkeen kasvoi tarpeeksi suureksi.

"Vietin päiviä ja viikkoja työhuoneella vaan muistellen kuka minä oikein olenkaan ja mitä fiiliksiä haluan ihmisille antaa. Kuuntelin paljon musaa, lauloin yksinäni karaokea, fiilistelin kaikkea ja annoin tunteiden lentää. Kappale kertookin oikeastaan siitä, oikeudesta tuntea asioita ilman syyllisyyttä tai huolta seurauksista", Erin kertoo.

Suomalaiset ovat ottaneet lämpimästi vastaan Erinin uuden biisin. Biisi on soinut loppukeväästä lähtien radioissa ja se palkittiin nyt ensimmäistä kertaa Kuukauden radiobiisinä.

”Fiilis on luonnollisesti mitä mahtavin. Luulen, että koronakevään jälkeen ihmisillä on ollut suuri tarve vaan antaa mennä ja Yhtenä sunnuntaina -kappale antaa ihmisille hetkeksi luvan tuntea ja olla kaikkea sitä. Biisintekijänä ja biisin esittäjänä paras palkinto on, että ihmiset kokevat biisin omakseen ja projisoivat siihen omia juttujaan ja tarinoitaan. En jaksa odottaa, että pääsen ihmisille tätä laulamaan. Siihen asti meillä on onneksi radio”, Erin jatkaa.

Kotimaiset kärjessä 

Kotimaisten artistien biisit ovat hallinneet kesästä lähtien soitetuimpien biisien kärkeä radioissa. Syyskuussa Erinin jälkeen toiseksi eniten suomalaisia tavoittivat Anna Puun ja Olavi Uusivirran biisi 2020 ja kolmanneksi eniten, Kuukauden radiobiisinä peräti kuusi kertaa palkittu, Elastisen (feat Jenni Vartiainen) kappale ”Epäröimättä hetkeekään”.

Syyskuun Kuukauden radiobiisi TOP3:

1. Erin - Yhtenä sunnuntaina: tavoittavuus 28,5 miljoonaa
2. Anna Puu ja Olavi Uusivirta - 2020: tavoittavuus 25,7 miljoonaa
3. Elastinen feat Jenni Vartiainen - Epäröimättä hetkeekään: tavoittavuus 23,8 miljoonaa 

Kuukauden radiobiisi jaettiin ensimmäistä kertaa vuoden 2019 alussa. Soittotilastot perustuvat Radiomonitor-palvelun keräämään kuukausidataan kattaen kaikki suomalaiset radiokanavat.

Katso kaikki Kuukauden radiobiisi -palkinnonsaajat

Tietoa RadioMediasta: 
RadioMedia on kaupallisten radioiden kattojärjestö, johon kuuluvat lähes kaikki suomalaiset kaupalliset radioasemat. RadioMedia vastaa radiotoimialan edunvalvonnasta, tutkimus- ja tietopalveluista, koulutuksesta sekä markkinoinnista. RadioMedia järjestää alan tärkeimmät kilpailut ja tapahtumat, kuten RadioGaalan ja Kaiku-radiomainoskilpailun. Vuosi 2019 oli radiomainonnan kuudes perättäinen ennätysvuosi. Kasvua kertyi 6,1% ja radiomainontaa ostettiin 69,74 miljoonalla eurolla. Kaupallisia radiokanavia kuuntelee viikoittain 3,7 miljoonaa suomalaista.
www.radiomedia.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: 
Inka Luomanmäki, projektipäällikkö, RadioMedia, 040 165 7010, inka.luomanmaki@radiomedia.fi  

Kuvat

Lataa
"Luulen, että koronakevään jälkeen ihmisillä on ollut suuri tarve vaan antaa mennä ja Yhtenä sunnuntaina -kappale antaa ihmisille hetkeksi luvan tuntea ja olla kaikkea sitä. Biisintekijänä ja biisin esittäjänä paras palkinto on, että ihmiset kokevat biisin omakseen ja projisoivat siihen omia juttujaan ja tarinoitaan. En jaksa odottaa, että pääsen ihmisille tätä laulamaan. Siihen asti meillä on onneksi radio”, Erin kertoo.
"Luulen, että koronakevään jälkeen ihmisillä on ollut suuri tarve vaan antaa mennä ja Yhtenä sunnuntaina -kappale antaa ihmisille hetkeksi luvan tuntea ja olla kaikkea sitä. Biisintekijänä ja biisin esittäjänä paras palkinto on, että ihmiset kokevat biisin omakseen ja projisoivat siihen omia juttujaan ja tarinoitaan. En jaksa odottaa, että pääsen ihmisille tätä laulamaan. Siihen asti meillä on onneksi radio”, Erin kertoo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Johnny L
Johnny L
Sampsantie 33
00610 HELSINKI

+358 40 541 2365https://www.johnnyl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny L

Equinixin vuosittainen markkinakatsaus paljastaa miten koroviruspandemia vauhdittaa digitaalistumista13.10.2020 11:00:08 EESTTiedote

Maailman suurin datakeskusyhtiö Equinix julkaisi tänään vuosittaisen Global Interconnection Index (GXI) -markkinakatsauksensa, joka osoittaa miten koronaviruspandemia on vaikuttanut dramaattisesti yritysten seuraavien kolmen vuoden digitalisoitumissuunnitelmiin. Sarjassaan neljännestä GXI-katsauksesta selviää muun muassa, että digitaalisten palveluiden tarjoajat telekommunikaatio-, pilvipalvelu-, ja digitaalisten sisältöjen aloilla ennustavat suorien, julkisen internetin ohittavien datayhteyksien viisinkertaistuvan vuosien 2019 ja 2023 välillä. Kasvuun vaikuttaa muun muassa yritysten kasvaneet tarpeet verkon reuna-alueilla.

RadioGaala palkitsi yleisön radiosuosikit, alan parhaat tekijät ja J. Karjalaisen - katso kaikki voittajat5.6.2020 19:32:23 EESTTiedote

Kaupallisen radion 35v-juhlavuoden RadioGaala järjestettiin historiallisesti nettilähetyksenä. Tänään jaettiin sekä radioalan ammattilaisten RadioAwards-palkinnot että yleisön viime vuoden radiosuosikit, joissa tutut nimet pitivät pintansa - Jaajo Linnonmaa valittiin vuoden radiojuontajaksi jo yhdeksännen kerran ja Aamulypsyn vuodesta 2014 alkanut voittoputki jatkui. J. Karjalaisen vuonna 1988 ilmestynyt kappale Hän sai palkinnon kaupallisen radion soitetuimmasta kappaleesta.

Kysely: suomalaiset aikovat viettää lomansa kotimaassa, liikkua autolla ja syödä ravintoloissa19.5.2020 07:10:38 EESTTiedote

Tuoreen kyselyn mukaan koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila muuttaa lähes kaikkien kesälomia: 83 % suomalaisista kertoo, että korona-aika on vaikuttanut kesälomasuunnitelmiin. Valtaosa (76 % kyllä, 15 % ehkä) aikoo edelleen pitää lomaa kesällä, pääasiassa autolla kotimaassa liikkuen. Medioiden käyttö lisääntyy kaikissa ikäryhmissä kesällä. Tiedot käyvät ilmi kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedian teetättämästä tutkimuksesta, jossa haastateltiin tuhatta 15-69-vuotiasta suomalaista toukokuussa 2020.

Kaupallinen radio täyttää 35 vuotta haastavissa olosuhteissa - uutta tutkimustietoa suomalaisten mediatottumuksista korona-aikana27.4.2020 08:00:05 EESTTiedote

Suomalainen kaupallinen radio saavuttaa nuorekkaan, mutta silti jo elämänkokemusta omaavan 35 vuoden iän tänään huhtikuun 27. päivänä 2020. Vuosikymmenten aikana kaupallinen radio on kasvanut, kypsynyt ja ollut aina ihmisille läsnä niin hyvässä kuin pahassa. Radio on nyt kiinteä osa laajempaa audion suosion nousua ja kaupallisesti ala on kasvanut viimeiset kuusi vuotta. Poikkeustilassa radio on ihmisten ystävä ja arjen rytmittäjä, jota kuunnellaan paljon: RadioMedian tuoreen kyselyn mukaan 62 % suomalaisista on lisännyt medioiden käyttöään poikkeusaikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme