Keskuskauppakamari

Pk-yritykset rohkeasti maailmalle

Jaa

Keskuskauppakamarin ja Finnveran tänään järjestämässä Suomi Areenan tilaisuudessa keskusteltiin laajasti viennistä ja yritysten kansainvälistymisestä. Mukana keskustelemassa olivat Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuoren ja Finnveran johtaja Titta Mantilan lisäksi Konecranesin johtaja Matti Malminen, Tactic Gamesin hallituksen puheenjohtaja Markku Heljakka ja taitoluisteluvalmentaja Virpi Horttana. Lisäksi keskustelua elävöittivät porilaiset jääkiekkotähdet Tomi Taimi, Juha Lammikko ja Joel Armia.

Timo Vuori / Kuvaaja: Pasi Murto
Timo Vuori / Kuvaaja: Pasi Murto

Keskustelussa todettiin, että jääkiekko ja taitoluistelu nousivat maailman huipulle, kun alan lajikulttuuri saatiin riittävän vahvaksi ja kansainvälisesti kilpailukykyiseksi. Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Timo Vuori muistuttaa, että myös yritysten kansainvälistymisen lajikulttuurissa on vielä parannettavaa.

Vuoren mukaan Suomessa on totuttu siihen, että isot, ja osin valtion yhtiöt hoitavat Suomen viennin. Vasta viime vuosina on ymmärretty, että isojen yritysten pärjääminen maailmalla ei yksin riitä, vaan myös pk-sektorit ja startup-yritykset tarvitaan mukaan Suomen viennin vahvistamiseen.

”Pk-sektoreille ja startup-yrityksille saattaa tulla erityisesti haasteita viennin alkuvaiheessa ja nämä poikkeavat isojen yritysten haasteista. Toisaalta isot yritykset ja pk-yritykset ovat tiivistäneet yhteistyötään ja kansainrahoitusta, mutta se ei yksin riitä. Tarvitsemme myös pk-yritykset entistä laajemmin mukaan”, Vuori sanoo.

Viennin vauhdittamiseksi tarvitaan samoja asioita kuin huippu-urheilussakin. Kovaa työtä, itseluottamusta, ripaus rohkeutta sekä periksiantamatonta ja tavoitteellista työtä, kannustavaa ilmapiiriä ja halua oppia.

”Yhteistyö rahoittajien ja muiden tahojen kesken on tärkeää, jotta vientiä voidaan vauhdittaa. Tästä esimerkkinä on vientikaupan rahoitus pk-yrityksille”, Vuori sanoo. Kauppakamarit ja Finnvera ovatkin järjestäneet kuluneen vuoden aikana 12 tilaisuutta, joissa yli 500 pk-yritystä on saanut oppia vientikaupan rahoituksesta.

Vuori muistuttaa, että ulkomailla Suomi tunnetaan luotettavuudesta ja rauhallisuudesta. Hinnan sijasta tulisi myydä laatua ja ratkaisuja. Suomella on mahdollisuus menestyä nykyistä paremminkin ja laajemmin viennissä, jos vain jaksamme valmentaa isojen yritysten ohella pk-yritykset kisakuntoon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Timo Vuori / Kuvaaja: Pasi Murto
Timo Vuori / Kuvaaja: Pasi Murto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Naisia ennätysmäärä pörssiyhtiöiden toimitusjohtajina12.12.2019 00:00:00 EETTiedote

Naisten määrä pörssiyhtiöiden toimitusjohtajana on noussut uuteen ennätykseensä, kun jo 11 pörssiyhtiössä toimitusjohtaja on nainen. Naisten osuus johtoryhmän jäsenistä kasvaa vauhdilla suurissa pörssiyhtiöissä: 36 prosenttia tänä vuonna nimitetyistä suurten pörssiyhtiöiden johtoryhmien jäsenistä oli naisia. Uudesta ennätyksestä huolimatta naistoimitusjohtajien määrä pörssiyhtiöissä on edelleen pieni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme