Tuomioistuinvirasto

Pohjanmaan käräjäoikeuden laamanniksi Pasi Kettula

Jaa
Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt käräjätuomari Pasi Kettulan Pohjanmaan käräjäoikeuden laamanniksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.9.2023 alkaen.

Varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti Kettula on Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käräjätuomari, ja hän toimii siellä osaston johtajana. Aikaisemmin hän on ollut esittelijänä korkeimmassa oikeudessa ja hovioikeudessa sekä käräjäviskaalina käräjäoikeudessa.

Kettula on toiminut myös johtavana lakimiehenä lakiasiaintoimistossa.

Hän on toiminut myös säätiön hallituksen puheenjohtajana sekä koulutustehtävissä.

Pohjanmaan käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvat Halsuan, Kannuksen, Kaskisten, Kaustisen, Kokkolan, Korsnäsin, Kristiinankaupungin, Kruunupyyn, Laihian, Lestijärven, Luodon, Maalahden, Mustasaaren, Närpiön, Pedersören, Perhon, Pietarsaaren, Toholammin, Uusikaarlepyyn, Vöyrin, Vaasan ja Vetelin kunnat.

Käräjäoikeus käsittelee maaoikeusasioita Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueella. Pohjanmaan käräjäoikeuteen on myös keskitetty summaariset riita-asiat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien alueella. Yrityssaneeraus- ja ulosottoasioissa käräjäoikeuden tuomiopiiri koostuu Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Satakunnan käräjäoikeuksien tuomiopiireistä.

Käräjäoikeudessa työskentelee noin 85 henkilöä. Tuomareita käräjäoikeudessa on noin 23.

Käräjäoikeuden päätoimipaikka on Vaasassa, toinen kanslia sijaitsee Kokkolassa.

Käräjäoikeudella on lisäksi istuntopaikka Pietarsaaressa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

laamanni Daniel Allén, p. 02956 49119, daniel.allen@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

År 2022 låg antalet anhängiga mål och ärenden vid domstolarna fortfarande på en hög nivå3.3.2023 12:07:16 EET | Tiedote

Antalet anhängiga brottmål och omfattande tvistemål vid tingsrätterna är fortfarande större och deras handläggningstider längre än före coronapandemin. Antalet mål och ärenden som är anhängiga vid hovrätterna har också ökat något samt deras handläggningstider blivit längre under de senaste åren. Däremot har antalet anhängiga mål och ärenden vid förvaltningsdomstolarna minskat.

Vuonna 2022 tuomioistuinten vireillä olevien asioiden määrät pysyivät edelleen korkealla tasolla3.3.2023 12:01:47 EET | Tiedote

Käräjäoikeuksissa vireillä olevien rikosasioiden ja laajojen riita-asioiden määrät ja käsittelyajat ovat edelleen koronapandemiaa edeltävää aikaa korkeammalla tasolla. Hovioikeuksissa vireillä olevien asioiden määrä ja käsittelyajat ovat myös hieman kasvaneet viime vuosina. Hallinto-oikeuksissa vireillä olevien asioiden määrät ovat sen sijaan laskeneet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme