Suomen riistakeskus – Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalaan 1 179 hirvenpyyntilupaa

Jaa
Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn metsästyskaudelle Pohjois-Karjalaan 1 179 hirvenpyyntilupaa.

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn metsästyskaudelle Pohjois-Karjalaan 1 179 hirvenpyyntilupaa. Lupamäärä kasvoi edellisestä metsästyskaudesta, jolloin pyyntilupia oli myönnetty 987,5 ja saaliiksi tuli 1 153 hirveä. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa.

Tulevan syksyn metsästyksen tavoitteena on pitää hirvikanta tavoitehaarukassa. Itärajan petoalueiden heikkoja hirvitiheyksiä pyritään vahvistamaan siten, että pyyntilupamäärät ovat siellä pieniä ja verotus reilusti urosvoittoinen. Samalla paikallisia hirvitihentymiä pyritään edelleen pienentämään kohdentamalla niihin metsästystä.

Pohjois-Karjalassa hirvien kokonaismäärässä ei ole tapahtunut suuria muutoksia viime vuosina. Luonnonvarakeskus arvioi Pohjois-Karjalan hirvikannaksi edellisen metsästyskauden jälkeen 4 718 hirveä. Koko maapinta-alaan suhteutettuna hirvitiheys oli 2,7 hirveä tuhannella hehtaarilla.

Pohjois-Karjalan riistaneuvosto on asettanut tavoitteeksi pitää hirvitiheys kaikilla neljällä hirvitalousalueella välillä 2,5-3,1 hirveä tuhannella hehtaarilla. Hirvikannan rakenteen osalta tavoitteena on pitää lehmä/sonni -suhde lähivuosina tasolla 1,6. Viime syksyn havaintoaineiston mukaan lehmä/sonni -suhdeluku oli hirvitalousalueittain 1,4-1,7 välillä.

Saaliin suunniteltu vasaosuus vaihtelee maakunnassa huomattavasti; alueen itäisimmissä osissa karhun vaikutus vasakuolleisuuteen on merkittävä.

Hirvenpyyntiluvanhakijoita oli Pohjois-Karjalassa tänä vuonna 182.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Pohjois-KarjalaSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Pohjois-Karjala