Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Pohjois-Karjalan ELY-keskus etsii toimijoita perinnebiotooppien niittoihin

Jaa
Pohjois-Karjalan ELY-keskus etsii toimijoita toteuttamaan maakunnan perinnemaisemakohteiden kunnostus- ja niittotoimenpiteitä. ELY-keskus kilpailuttaa parhaillaan kuutta niittokohdetta. Aikaa tarjousten jättämiselle on 22.3.2023 klo 12 asti.
Perinnebiotoopeille etsitään niittäjiä. Kuva: Hilja Kohonen / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Perinnebiotoopeille etsitään niittäjiä. Kuva: Hilja Kohonen / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.

Perinnemaisemat, kuten niityt, kedot, haat sekä ranta- ja metsälaitumet kaipaavat hoitoa, jotta ne ja niiden monimuotoinen uhanalainen lajisto säilyy. Pohjois-Karjalan ELY-keskus etsii nyt:

  • Toteuttajia perinnebiotooppien kunnostus- tai hoitotoimiin, kuten puuston tai pensaikon raivaukseen, aitojen pystyttämiseen sekä niittoon ja niitoksen pois haravointiin.
  • Eläinten omistajia, jotka haluavat eläimiään laiduntamaan perinnebiotoopeille.

Pohjois-Karjalan ELY-keskus on julkaissut tarjouspyynnön kuudesta niittokohteesta. Katso tarjouspyyntö tämän linkin kautta (hankintailmoitukset.fi)

Aikaa tarjousten jättämiselle on 22.3.2023 klo 12 asti.

ELY-keskus ottaa myös mielellään vastaan alustavia ilmoittautumisia ensi vuotta ajatellen. Kerro siis meille yrityksestäsi, yritystoiminnastasi tai yhdistyksestäsi, joka voisi toteuttaa perinnemaisemakunnostusta ja -hoitoa tai tarjota laiduneläimiä joko yksittäisellä lähikohteella tai laajemmalla alueella. Hoito- ja kunnostustöiden toteutuksesta maksetaan markkinahinnan mukaiset palkkiot.

Perinnebiotoopeilla nyt tehtävät kunnostustyöt ovat osa keväällä 2020 käynnistynyttä Ympäristöministeriön Helmi-elinympäristöohjelmaa. Tällä hetkellä Helmi-ohjelmassa keskitytään perinnebiotooppien osalta kunnostuksiin. Hoitokohteiden perinnebiotooppityypit vaihtelevat avoimista kiinteän maan niityistä rantaniittyihin ja puustoisiin laidunaloihin.

Helmi-ohjelmassa ELY-keskus hankkii ostopalveluna kunnostusta kaipaavien perinnebiotooppikohteiden hoidon aloittamiseen liittyviä toimenpiteitä sekä kohteiden ylläpitoa niittämällä. Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen rahoittamat niittokohteet ovat pinta-alallisesti pieniä, mutta lajistollisesti monipuolisia. Osaan kuuluu myös erityisesti suojeltavien lajien alueita sekä erityisiä ja kohdekohtaisia hoitotoimenpiteitä. Hoidon tarkoituksena on parantaa ja niittyjen kasvillisuuden tilaa ja kasvillisuuden monimuotoisuutta.

Lisätietoa:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sonja Hurskainen, luonnonsuojeluasiantuntija
puh. 0295 026 050, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Hilja Kohonen, suunnittelija
puh. 0295 026 186, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Perinnebiotoopeille etsitään niittäjiä. Kuva: Hilja Kohonen / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Perinnebiotoopeille etsitään niittäjiä. Kuva: Hilja Kohonen / Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Kauppakatu 40 B, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme