Tuomioistuinvirasto

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden laamannin virka tulee avoimeksi

Jaa

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden laamannin virka tulee avoimeksi 1.9.2022 lukien. Virka on nyt haettavissa ja sen hakuaika päättyy 17.6.2022.

Laamannin eli käräjäoikeuden päällikkötuomarin virka on määräajaksi täytettävä tuomarin virka, johon nimitetään seitsemäksi vuodeksi kerrallaan. Nimittämismenettelystä säädetään tuomioistuinlaissa.

Päällikkötuomari johtaa tuomioistuimen toimintaa ja vastaa sen tuloksellisuudesta sekä valvoo oikeusperiaatteiden soveltamisen ja laintulkinnan yhdenmukaisuutta tuomioistuimen ratkaisuissa. Lisäksi hän toimii lainkäyttöosastojen johtajien ja vastuualueiden toimintaa johtavien lähiesimiesten esimiehenä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa käsitellään rikos-, riita- ja hakemusasioita. Käräjäoikeudessa on 42 vakituista virkaa ja lisäksi mahdollisia määräaikaisia työntekijöitä. Käräjäoikeuden kanslia ja pääistuntopaikka sijaitsevat oikeus- ja poliisitalossa osoitteessa Pykäläkuja 1, Joensuu. Käräjäoikeudella on lisäksi istuntopaikka Nurmeksessa.

Tuomarinvalintalautakunta tekee esityksen valtioneuvostolle tuomarin virkaan nimittämisestä. Päällikkötuomarin nimittää tasavallan presidentti valtioneuvoston ratkaisuehdotuksesta.

Virka on julkaistu haettavaksi valtiolle.fi -palvelussa. Hakuilmoituksen tunnus on ID: 25-745-2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Itä-Suomen hovioikeuden presidentti Antti Savela, puh. 029 56 41426, sähköposti etunimi.sukunimi@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme