Tuomioistuinvirasto

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden määräaikaiseksi laamanniksi Tommi Vuorialho

Jaa

Korkein oikeus on tänään nimittänyt hovioikeudenneuvos Tommi Vuorialhon hoitamaan Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden laamannin virkaa 1.8.2021 alkaen. Virka on määräaikainen ja kestää 31.10.2027 asti tai kunnes laamannin viran haltija palaa virkaansa.

Varatuomari Tommi Vuorialho on Helsingin hovioikeuden hovioikeudenneuvos. Aikaisemmin hän on toiminut kansliapäällikkönä, esittelijäneuvoksena ja oikeussihteerinä korkeimmassa oikeudessa, markkinaoikeustuomarina, käräjätuomarina sekä esittelijänä hovioikeudessa. Lisäksi Vuorialholla on kokemusta kihlakunnansyyttäjän tehtävistä, ja hän toiminut myös lakiasiainavustajana Suomen kulttuurirahastossa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvat Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Tarve hoitaa virkaa määräaikaisessa virkasuhteessa perustuu siihen, että laamanni Tuija Turpeinen on virkavapaalla ja hoitaa korkeimman oikeuden jäsenen virkaa määräaikaisessa virkasuhteessa 1.3.2021–31.10.2027. Nimityksestä päätti korkein oikeus, koska kysymys on laamannin virkavapaudesta johtuvasta sijaisuudesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Jussi Virtanen
puh. 02956 40064
jussi.e.virtanen(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme