Pohjois-Karjalan kauppakamari

Pohjois-Karjalan kauppakamarin Vuoden digitaalinen yritys -palkinto Kiilax Oy:lle

Jaa
Pohjois-Karjalan kauppakamarin ensimmäinen Vuoden digitaalinen yritys -palkinto on myönnetty Kiilax Oy:lle. Palkinto jaettiin kauppakamarin kevätkokouksessa Joensuussa keskiviikkona 11.5.2022.

Kiilax Oy:ssä on otettu käyttöön monipuolisesti liiketoiminnan eri osa-alueita tukevia digitaalisia ratkaisuja toiminnan ohjaukseen, myyntiin ja markkinointiin sekä asiakkuuden hoitoon. Uusien yrittäjien myötä tämä perinteinen yritys on ottanut digiloikan, joka on mahdollistanut myös kannattavan ja nopean kasvun.

-          Kiitän kauppakamaria saamastamme huomionosoituksesta. Suuri kiitos tästä kuuluu henkilökunnallemme, joka on sitoutunut kehityshankkeisiin erinomaisesti. Kehitystyö kuuluu vahvasti tekemiseemme myös jatkossa, tästä on ilo jatkaa, sanoo Kiilax Oy:n toimitusjohtaja Jouni Kontkanen.

Palavaneri Pirisenä tunnettu yritys teki omistajanvaihdoksen vuonna 2020 ja muutti nimensä vuonna 2021 Kiilax Oy:ksi. Uuden omistajapohjan myötä kasvuyritykseksi suuntautunut Kiilax Oy hyödyntää digitalisaatiota mallikkaasti. Kasvun aikaan saamiseksi on investoitu digitaalisiin ratkaisuihin niin, että jokainen prosessi on digitalisoitu tai hanke on käynnissä.  Lisäksi yrityksen kasvuvauhti on jo toisena vuotena kaksinumeroinen luku.

-          Uudella palkinnolla haluamme huomioida yrityksiä, jotka toimivat omalla alueellaan tai toimialallaan esimerkillisellä tavalla digitaalisuutta hyödyntäen. Kiilax Oy erottautui kilpailussa hyvin laaditun hakemuksensa, laaja-alaisen kehittämistyönsä ja esimerkillisyytensä vuoksi. Yhtiön kehittäminen on ollut maltillista ja hyviä perustoimintoja askeleittain parantavaa. Uskomme yrityksen antaman hyvän esimerkin kannustavan myös muita kasvuhakuisia yrityksiä, toteaa digivaliokunnan puheenjohtaja Teemu Purmonen.

Pohjois-Karjalan kauppakamarin digivaliokunta palkitsee Vuoden digitaalisen yrityksen nyt ensimmäistä kertaa. Vuoden digitaalinen yritys -palkinto rohkaisee uuden teknologian hyödyntämiseen ja nostaa esille hyviä esimerkkejä, joista muut voivat ottaa oppia. Raati on arvioinut voittajaa valitessaan mm. ehdotusten edelläkävijyyttä, digiratkaisuista saatua hyötyä, esimerkillisyyttä ja vaikuttavuutta. Palkittavalla idealla voi olla alueellista, kansallista tai jopa kansainvälistä vaikuttavuutta.

Lisätiedot:

Teemu Purmonen, Pohjois-Karjalan kauppakamarin digivaliokunnan puheenjohtaja p. 044 246 4638 teemu@purmonen.fi

Toimitusjohtaja Jouni Kontkanen, Kiilax Oy p. 044 773 0444, jouni.kontkanen@kiilax.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan kauppakamari
Pohjois-Karjalan kauppakamari
Torikatu 21 C
80100 Joensuu

http://www.pohjoiskarjalankauppakamari.fi

Pohjois-Karjalan kauppakamari on elinkeinoelämän edunvalvoja, vaikuttaja ja kouluttaja. Teemme työtä kilpailukykyisen ja yrityksille menestyksekkään maakunnan puolesta.

https://pohjoiskarjalankauppakamari.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan kauppakamari

Kauppakamarit esittävät kymmenen ratkaisua yritysten työvoiman saatavuuden turvaamiseksi – osaajapula on tällä hetkellä Pohjois-Karjalan yritysten merkittävin kasvun ja kehittämisen este24.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Kauppakamarit vaativat, että osaavan työvoiman saatavuus yrityksille turvataan ensi vaalikaudella ja esittävät kymmenen konkreettista ratkaisua osaajapulan helpottamiseksi. Kriittisimpinä toimenpiteinä kauppakamarit pitävät maahanmuuton merkittävää kasvattamista nykyisestä, ammatillisen koulutuksen työelämälähtöisyyden vahvistamista sekä jokaisen lapsen ja nuoren riittävien perustaitojen varmistamista. Valtakunnallisesti jopa 73 prosenttia yrityksistä kertoi työvoiman saatavuuden rajoittavan yrityksensä kasvua ja liiketoiminnan kehittämistä.

Kauppakamarikysely: Yritykset kokevat saavansa ilmastotoimista taloudellista hyötyä – kolmasosa yrityksistä asettanut päästövähennystavoitteen23.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Vastuullisuus, toimien taloudellinen kannattavuus ja mainehyöty ovat syitä, jotka ovat saaneet suomalaisyritykset tarttumaan ilmastotyöhön. Kauppakamarien jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä selviää, että noin 90 prosenttia kaikista yrityksistä kertoo tehneensä ilmastotoimia. Reilu kolmasosa kaikista yrityksistä ja suurista yrityksistä yli 80 prosenttia on asettanut päästövähennystavoitteen. Lähes 60 prosenttia vastaajista arvioi, että ilmastotoimet ovat taloudellisesti kannattavia pitkällä tai jo lyhyelläkin aikavälillä.

Kauppakamarikysely: Yritykset pitävät perusväylänpitoa kaikista tärkeimpänä tekijänä rahtiliikenteen toimintaedellytyksille ja työvoiman liikkuvuudelle18.1.2023 06:00:00 EET | Tiedote

Kauppakamarien jäsenyrityksille suunnatussa saavutettavuuskyselyssä selvitettiin Suomen väyläverkoston kunnon ja laajuuden vaikutuksia yritysten tavaraliikenteen toimintaedellytyksille ja työvoiman liikkuvuudelle. Huoli tieverkoston rapautumisesta toistui yritysten vastauksissa läpi Suomen ja perusväylänpidon tärkeys korostui ylivoimaisen selvästi kyselyn tuloksissa. Tavarakuljetusten kannalta jopa 65 prosenttia vastaajista ja työvoiman liikkuvuuden osalta 49 prosenttia vastaajista piti perusväylänpitoa tärkeimpänä tekijänä saavutettavuuden näkökulmasta. Kohonneet liikenteen kustannukset nähdään myös merkittävänä esteenä työvoiman saatavuudelle.

Kauppakamarikysely: Yritysten tunnelma muuttunut pessimistiseksi lähes kaikilla osa-alueilla - kohonneet kustannukset ja palkankorotuspaineet heikentävät kannattavuutta20.12.2022 06:00:00 EET | Tiedote

Tuoreimman kauppakamarien jäsenyritykselleen toteuttaman suhdannekyselyn tulokset ovat kautta linjan heikompia kuin aiemmin tänä vuonna toteutetuissa kauppakamarikyselyissä. Oman toimialansa tunnelmia optimistisina pitää vain 20 prosenttia vastanneista. Kohonneet kustannukset ja palkkojen korotuspaineet koettelevat yrityksiä ja yli 40 prosenttia arvioi yrityksensä kannattavuuden heikkenevän ensi vuonna. Työvoiman kysyntä on jatkunut vastatuulitekijöistä huolimatta yllättävän vahvana, mutta heikentynyt suhdannetilanne näkyy työmarkkinoilla vasta viiveellä, muistuttaa Keskuskauppakamarin pääekonomisti.

Sähköä säästettävä kaikin keinoin - 85 prosenttia yrityksistä ilmoittaa sähkökatkoista aiheutuvan yritykselle haittaa15.12.2022 07:00:00 EET | Tiedote

Mahdolliset kiertävät sähkökatkokset aiheuttavat yrityksille merkittävää haittaa, selviää kauppakamarien tekemästä kyselystä. Jopa 85 prosenttia yrityksistä kertoi, että kiertävät sähkökatkokset aiheuttavat joko merkittävää tai vähintäänkin hieman haittaa. Yrityksistä 37 prosenttia on varautunut mahdollisiin sähkökatkoksiin, mutta 55 prosenttia yrityksistä ei ole toistaiseksi vielä varautunut mitenkään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme