Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Pohjois-Karjalan uuden maaseutusuunnitelman kommentointi käynnistyi

Jaa

Pohjois-Karjalan alueellinen maaseutusuunnitelma vuosille 2021-2027 on tekeillä ja kommentoitavana toukokuun ajan.

Pohjois-Karjalan alueellinen maaseutusuunnitelma vuosille 2021-2027
Pohjois-Karjalan alueellinen maaseutusuunnitelma vuosille 2021-2027

Pohjois-Karjalan alueellinen maaseutusuunnitelma vuosille 2021-2027 laaditaan keväällä 2021. Maaseutusuunnitelman ensimmäinen versio esiteltiin Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen järjestämässä virtuaalisessa infotilaisuudessa 4.5.2021. Suunnitelmaan on koottu näkemyksiä muun muassa maaseudun hanke- ja yritysrahoituksesta, rahoituksen jakautumisesta sekä maatalouden kehittämisestä ja rahoituksesta. Samoin suunnitelmasta löytyy ehdotuksia tarpeellisista ilmasto- ja ympäristötoimista maakunnassa (esim. luomu, ravinteiden kierrätys, luonnon monimuotoisuus, vesistöjen kunnostus) sekä maaseutuyhteisöjen kehittämisestä.

Ovatko kaikki suunnitelmassa esitetyt toimenpiteet riittäviä ja tehokkaita Pohjois-Karjalan maaseudun kehittämisen kannalta? Puuttuuko jotain olennaista? Näistä toivotaan kommentteja ja kannanottoja toukokuun 2021 aikana. Kommenttien keräämisessä käytetään apuna julkista Google Slides -alustaa, jossa voi kertoa omia perusteltuja näkemyksiä tai kannattaa muiden esittämiä ajatuksia ja kehittää niitä eteenpäin kommentoimalla.

Tutustu suunnitelmaan ja kommentoi osoitteessa:

Annettujen kommenttien perusteella viimeistellään Pohjois-Karjalan maaseutusuunnitelman lopullinen versio, joka toimitetaan maa- ja metsätalousministeriöön kesäkuun loppuun mennessä.

Pohjois-Karjalan maaseudun tulevaisuuden haasteita pohtii maaseutu ja energia -yksikön päällikkö Pekka Tahvanainen Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen blogikirjoituksessa "Uudistuva maatalouspolitiikka."

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Tahvanainen
maaseutu ja energia -yksikön päällikkö, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
puh. 0295 026 107, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Timo Tanskanen
johtava asiantuntija, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
puh. 0295 026 170, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Pohjois-Karjalan alueellinen maaseutusuunnitelma vuosille 2021-2027
Pohjois-Karjalan alueellinen maaseutusuunnitelma vuosille 2021-2027
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme