Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Pohjois-Karjalassa marraskuun lopussa noin 9 000 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Pohjois-Karjalassa oli marraskuun lopussa noin 9 000 työtöntä työnhakijaa, mikä oli noin 1 500 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömien osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa 12,7 %.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain

Pohjois-­Karjalan ELY-­keskuksen alueella oli marraskuun lopussa 9 032 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä oli laskenut 15 % (1 543 henkilöä) vuoden takaiseen verrattuna. Määrän laskusta 54 % (832 henkilöä) aiheutui lomautusten vähenemisestä. Lomautettuja Pohjois-Karjalassa oli marraskuun lopussa 479 henkilöä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (71 372 henkilöä) oli Pohjois-Karjalassa 12,7%. Vuosi sitten osuus oli 14,6 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 9,6 %, vuotta aikaisemmin osuus oli 12,0 %.

 

Työllisyyskatsaus-sivusto

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on Työllisyyskatsaus-sivustolla:www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx

Sivustolla ovat myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusalueiden työllisyyskatsausaineistot.

 

Työnvälitystilasto Tilastokeskuksen StatFin-palvelussa

TEMin Työnvälitystilaston keskeiset tiedot julkaistaan myös Tilastokeskuksen ilmaisessa StatFin-tilastotietokannassa: https://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__tym__tyonv/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työvoimapalveluasiantuntija Eija Ratinen
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
p. 0295 026 093

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme