Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaa edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa – tartuntoja havaitaan yhä enemmän eri puolilla maakuntaa

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 8.12. arvioimaan alueen koronaepidemiatilannetta. Ryhmä ei antanut tällä viikolla uusia koronaan liittyviä suosituksia. Viime viikolla julkistettujen leviämisvaiheen suositusten vaikutusten odotetaan alkavan näkyä tilastoissa viikon loppupuolella.

Alueellinen koordinaatioryhmä totesi, että Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Uusia koronatartuntoja todetaan muutaman kymmenen tartunnan päivätahtiin. Vaikka tilanne on hieman rauhoittunut marraskuisesta, on tartuntojen ilmaantuvuus yhä suhteellisen korkea.

Tiistaina 8.12. alueella todettiin THL:n tietojen mukaan 44 uutta tautitapausta. Kaikkiaan viimeisen 14 vuorokauden aikana tartuntoja on todettu 526. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on koronan vuoksi hoidossa 9 potilasta.

Siinä missä tartunnat aikaisemmin keskittyivät Ouluun, todetaan tartuntoja nyt yhä enenevissä määrin myös muualla maakunnan alueella. Esimerkiksi peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella todettiin viime viikolla yhteensä 24 tartuntaa.

Alueellinen koordinaatioryhmä muistuttaa, että annettuja suosituksia on erittäin tärkeää noudattaa. Ylimääräisiä kontakteja tulee välttää ja maskia tulee käyttää suositusten mukaisesti. Erityisesti maskin käyttöön työpaikoilla on tarpeen kiinnittää huomiota, sillä iso osa alueen tartunnoista on lähtöisin työyhteisöistä. Testeihin on tärkeää hakeutua matalalla kynnyksellä, jos on pieniäkin oireita.

Myös joulun ajan juhlia suunnitellessa on hyvä muistaa samat periaatteet kuin muulloinkin korona-aikana. Juhlia tulee pienessä porukassa, vain läheisimpien ihmisten kanssa. Lisäksi on tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja huolehtia turvaväleistä. Erityisesti riskiryhmien suojelemiseen tulee kiinnittää huomiota.

Lisätietoa Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteesta, voimassa olevista suosituksista sekä neuvoja ja ohjeita epidemiatilanteeseen liittyen on koottu osoitteeseen oyskorona.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, hallintoylilääkäri, PPSHP. p. 040 352 7257, etunimi.sukunimi@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronatartunnoissa hienoista kasvua Pohjois-Pohjanmaalla - pyhät suositellaan vietettäväksi pienessä perhepiirissä31.12.2020 10:49:48 EETTiedote

Kuukauden takaisista koronatartuntamääristä on tultu alas, mutta joulun jälkeisen tilannekuvan muodostamista hankaloittaa vähäinen otettujen koronanäytteiden määrä. Epidemian hillitsemiseksi on tärkeää, että lomakaudellakin noudatetaan annettuja suosituksia ja rajoituksia. Vuodenvaihteen pyhät tulisi viettää pienessä perhepiirissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme