Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaa on edelleen koronaepidemian leviämisalue

Jaa

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärää rajataan aluehallintoviraston päätöksellä perjantaista alkaen. Kuten ravintolarajoitusten, myös osallistujarajoitusten vaihtoehtona on koronapassin käyttö.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen koronaepidemiakuvaa tiistaina 23. marraskuuta. Ryhmä totesi alueen täyttävän edelleen leviämisalueen kriteerit, sillä rokotuskattavuus on alueella muuta maata alhaisemmalla tasolla ja koronapotilaiden määrä alueen sairaaloissa on kasvanut. Myös testaaminen ja tartuntojen jäljitys kuormittavat terveydenhuoltoa.

Alueella jo aikaisemmin käyttöön otettujen ravintolarajoitusten ja tulevana perjantaina voimaan astuvien kokoontumisrajoitusten odotetaan hillitsevän tartuntojen kasvua ja sen myötä myös sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrää. Aluehallintoviraston päätöksellä yli viidenkymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa kielletään Pohjois-Pohjanmaalla 26.11.-25.12. aikavälillä. Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia voidaan järjestää, jos niissä osallistujilta edellytetään koronapassia.

Lähestyvä joulunaika ja muut loppuvuoden juhlat lisäävät kävijämääriä esimerkiksi kauppakeskuksissa ja muissa yleisissä sisätiloissa. Koordinaatioryhmä suositteleekin kasvomaskin käyttöä aina myös rokotetuille henkilöille, kun liikutaan sellaisissa sisätiloissa, missä on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Rokottamattomille henkilöille maskin käyttöä suositellaan aina julkisissa sisätiloissa liikuttaessa. Lisäksi ryhmä muistuttaa, että täyden rokotesuojan ehtii vielä hyvin hankkia joulun ja vuodenvaihteen juhlien turvaksi.

Voimassa ovat myös korona-ajan yleiset turvallisuusohjeet hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Sairaana tulee jäädä kotiin sairastamaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme