Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaalla siirrytty koronaepidemian seuraavaan vaiheeseen

Jaa

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) todettiin viikonloppuna ensimmäinen koronavirustartunta, jonka alkuperää ei ole pystytty selvittämään. Pohjois-Pohjanmaalla siirryttiin näin koronaepidemian seuraavaan vaiheeseen. Tilanne on sairaalassa kuitenkin edelleen rauhallinen, eikä uusia potilaita ole otettu osastoille.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu nyt yhteensä 57 koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on yhteensä viisi potilasta, joista kaksi on tehohoidossa ja kolme vuodeosastolla. Pohjois-Suomen muissa sairaaloissa on lisäksi yksi koronapotilas.

Tilanne OYS:ssa on edelleen rauhallinen, eikä sairaalan päivystys ole merkittävästi kuormittunut. Sairaalan johtajaylilääkäri Juha Korpelainen ennakoi kuitenkin tautitapausten kasvavan lähiviikkoina.

”On merkkejä siitä, että Lapissa positiivisten näytteiden määrä alkaa nyt kasvaa. Ennakoimme, että myös Pohjois-Pohjanmaalla tautitapauksia alkaa ilmantumaan nykyistä enemmän”, Korpelainen toteaa.

Sairaalassa lisäkoulutetaan parhaillaan henkilökuntaa tehohoidon lähiviikkoina kasvavaan tarpeeseen. Myös rekrytointia tehdään aktiivisesti.

Lisätietoja: 

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme