Oulun yliopisto

Pohjois-Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Vienan Karjalaan kehitteille rajat ylittäviä matkailupaketteja

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Vienan Karjalan pieniä maaseutuyrityksiä aletaan aktivoida kehittämään alueen omaperäisyyteen perustuvia ja kansainvälisiä matkailijoita houkuttelevia matkailupaketteja. Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmän koordinoimassa kehittämishankkeessa tuetaan olemassa olevia ja uusia matkailutoimijoita palveluiden kehittämisessä ja niiden yhdistämisessä helposti saavutettaviksi.
Kuva: Rami Hanafi
Kuva: Rami Hanafi

Hankkeessa käynnistetään kansainvälisiä matkailijoita kiinnostavia, omaperäisiä ja elämyksellisiä pilotteja, jotka täyttävät kansainväliset kriteerit ja kestävän kehityksen periaatteet. Alueen yrityksille tai yrittäjiksi aikoville järjestetään tiedotus- ja verkostoitumistilaisuuksia ja koulutusta. Tavoitteena on lisätä matkailun vetovoimaisuutta ja maantieteellistä poikittaismatkailua Pohjois-Pohjanmaan ja Vienan alueilla.

Kehittämishanke on osa Euroopan Unionin, Suomen ja Venäjän rahoittamaa Karelia CBC -ohjelmaa, jonka on tarkoitus vahvistaa vetovoimaisuutta rajan molemmin puolin varsinkin Karjalaan kuuluvilla alueilla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Tarkoitus on luoda uusia työmahdollisuuksia ohjelma-alueen nykyisille ja tuleville asukkaille, erityisesti nuorille.

Taikaloora etsii ohjelmakumppaneita

Hankkeessa on mukana Vaalassa matkailualalla toimiva yritys Taikaloora, joka tarjoaa majoituspalveluita Oulujärven rannalla. Omistajapariskunnan tavoitteena on lisätä elämyksellisiä ohjelmapalveluita ja kehittää yrityksen toimintaa ”elämykselliseksi majoituspalveluiksi”. Kumppaneita ja palveluita pyritään löytämään mm. verkostoitumalla muiden ohjelmajärjestäjien kanssa.

Tällä hetkellä yritys järjestää majoituspalvelujen rinnalla aktiviteetteja, jotka ovat lähinnä opastettuja kalastusretkiä kesällä. Valtaosa Taikalooran asiakkaista tulee ulkomailta ja majoitustilojen käyttöaste on hyvä.

Oulun yliopiston hankepartnereita kaksi vuotta kestävässä TourSME- hankkeessa ovat Oulun ammattikorkeakoulu, KainuunEtu, Kostamuksen kaupunki ja Karjalan tutkimuskeskus.

Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä on osa Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituuttia, jonka tehtävä on mikroyrityksiin ja niiden elinvoimaisuuteen, kasvuun ja vientiponnisteluihin kohdistuva tutkimus-, kehittämis- ja koulutustoiminta. Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn™ kautta Kerttu Saalasti Instituutti koordinoi valtakunnallista kasvuun ja vientiin tähtäävää yritysverkostoa, johon kuuluu yli 300 mikroyritysjäsentä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkijatohtori Katariina Ala-Rämi, Kerttu Saalasti Instituutti, katariina.ala-rami@oulu.fi, puh. 050 3509471
Johtaja, professori Matti Muhos, Kerttu Saalasti Instituutti, Oulun yliopisto, matti.muhos@oulu.fi, puh. 0400 407590
Yrittäjä Terho Jylhälehto, Taikaloora, puh. 050 587 0814


Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 5463413

Kuvat

Kuva: Rami Hanafi
Kuva: Rami Hanafi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkijat kehittävät älykkäitä bioteknologisia ratkaisuja pohjoisista luonnonvaroista24.6.2025 05:50:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston johtama uusi tutkimushanke WaVes – Smart Innovative Biotechnology from Arctic Plant-Derived Waxes and NanoBiomaterials keskittyy hyödyntämään arktisista kasveista, kuten pohjoisista marjoista ja kuusen neulasista, saatavia vaha- ja nanobiomateriaaleja korkeaa lisäarvoa tuottavien bioteknologisten sovellusten kehittämisessä. Tavoitteena on edistää kestävää biotaloutta ja luonnonvarojen vastuullista hyödyntämistä erityisesti pohjoisilla alueilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye