Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Tuulikaarron tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiohjelman

Jaa

Piipsan Tuulivoima Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Siikalatvan ja Kärsämäen väliselle alueelle. Hankkeen YVA-menettelyä koskeva yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 23.3.2021 klo 17 alkaen verkkolähetyksenä, jonka linkki tulee saataville hankkeen verkkosivulle.

Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen (Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus), Siikalatvan kunnan, Kärsämäen kunnan, hankevastaavan (Piipsan Tuulivoima Oy) ja YVA-konsultin (FCG Finnish Consulting Group Oy) edustajat. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ja osallistumaan.

Ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä 10.3.–12.4.2021 Siikalatvan kunnan, Kärsämäen kunnan ja Haapaveden kaupungin verkkosivuilla sekä hankkeen verkkosivuilla. Paperiset versiot ovat lisäksi luettavissa Kärsämäen kunnan asiointipisteessä (Haapajärventie 1, Kärsämäki) sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa (Veteraanikatu 1, Oulu) niiden aukioloaikojen puitteissa. 

Hankekuvaus

Piipsan Tuulivoima Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Siikalatvan ja Kärsämäen väliselle alueelle. Tuulivoimahanke muodostuu hankealueesta tuulivoimaloineen ja huoltoteineen sekä hankealueelle rakennettavasta sähköasemasta ja sähkönsiirrosta.  

Hankkeesta tarkastellaan YVA-ohjelmavaiheessa yhtä toteutusvaihtoehtoa (VE1) sekä nollavaihtoehtoa eli hankkeen toteuttamatta jättämistä (VE0). Toteutusvaihtoehdossa (VE1) hankealueelle suunnitellaan enintään noin 53 uuden tuulivoimalan rakentamista, joista 34 sijoittuu Siikalatvan ja 19 Kärsämäen alueelle. Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä ja yksikköteho on noin 4-8 MW. Tuulipuiston sisäinen sähkönsiirto toteutetaan maakaapelein. Tuulikaarron tuulipuiston sähköverkkoliityntä on alustavasti suunniteltu toteutettavaksi hankealueen länsipuolelle Haapavedelle sijoittuvaan voimajohtoon.

Jokaisella on oikeus esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta

Jokaisella on oikeus esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Kannanotot tulee toimittaa 12.4.2021 mennessä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pohjois-pohjanmaa@ely-keskus.fi tai kirjallisena postitse osoitteella PL 86, 90101 OULU. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus antaa lausuntonsa arviointiohjelmasta viimeistään 12.5.2021. Lausunto, johon sisältyy yhteenveto arviointiohjelmaan jätetyistä kannanotoista, laitetaan nähtäville hankkeen verkkosivulle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteysviranomaisena hankkeessa toimii ympäristöasiantuntija Heli Kinnunen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 018, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Hankkeesta ja ympäristövaikutusten arvioinnista vastaa Harri Ruopsa, Piipsan Tuulivoima Oy, p. 040 0720 793, etunimi.sukunimi@puhuri.fi

YVA-konsulttina toimii Leila Väyrynen, FCG Finnish Consulting Group Oy, p. 040 5412 306, etunimi.sukunimi@fcg.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Virtuaalinen esittelytilaisuus Raahen alueen vesien säännöstelykäytäntöjen kehittämisestä 14.4.12.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Raahen alueelle on aikanaan rakentunut monimutkainen vesistöjärjestelmä terästehtaan vedensaannin varmistamiseksi. Laaditussa selvityksessä vesistöjärjestelmän käyttöön haetaan sellaisia ratkaisuja, että tehtaan vedenkäytön lisäksi huomioitaisiin nykyistä paremmin myös vesistöjen tila, tulvasuojelu ja virkistyskäyttö. Kehittämisehdotuksia esitellään kaikille avoimessa virtuaalisessa tilaisuudessa keskiviikkona 14.4. klo 17-18.30.

Työvoimalle kysyntää vuoden takaista enemmän - kuntakokeilut mukaan työllistämisen tueksi30.3.2021 08:01:57 EEST | Tiedote

Työttömyys on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen korkealla tasolla. Keväällä 2020 alkaneen koronakriisin vaikutukset näkyvät edelleen mm. kokoaikaisesti lomautettujen suurena määränä. Viime kesästä lähtien lomautusten määrä on kuitenkin vähentynyt. Helmikuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 23 800 työtöntä työnhakijaa (ml. lomautetut) eli työttömiä oli 4 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 3 300, mikä on noin 1 500 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste (työttömien työnhakijoiden osuus työvoi-masta) oli Pohjois-Pohjanmaalla 12,7 %, mikä on samaa tasoa kuin maassa keskimäärin (12,4 %). Työttömien työnhakijoiden määrä oli noussut vuoden takaisesta Pyhäntää lukuun ottamatta kaikissa muissa kunnissa. Maa-kunnan kunnista alhaisin työttömyysaste oli Pyhännällä (8,9 %) ja korkein Vaalassa (17,3 %). Oulussa työttömiä työnhakijoita oli 13 800 ja työttömyysaste oli 13,9 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme