Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksia jatketaan 25.4. saakka

Jaa

Vaikka tartuntamäärät ovat säilyneet Pohjois-Pohjanmaalla maltillisina, vielä ei ole aika hengähtää: Etelä-Suomen huonontuva tilanne, pääsiäiseen liittyvä matkustelu ja muuntoviruksen leviäminen voivat heikentää tilannetta tulevien viikkojen aikana.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 23.3. pidetyssä kokouksessaan, että alueen koronasuosituksia jatketaan 25.4. saakka. Näin varaudutaan muuntoviruksen leviämisen sekä pääsiäisaikana tapahtuvan matkustelun aiheuttamiin riskeihin. Epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen kiihtymisvaiheessa.

Edellisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 153 koronatartuntaa. Niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat laskusuunnassa. Tartuntojen jäljitys toimii hyvin ja suurin osa tartuntojen lähteistä saadaan edelleen selvitettyä. Alueella todetut laajemmat tartuntaketjut, esimerkiksi viimeaikainen Oulun kaupunginsairaalan epidemia, eivät ole olleet virusmuunnosten aiheuttamia, mutta riski varianttien leviämiseen on kohonnut myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Yhden riskin tilanteen huononemiselle tuo lähestyvä pääsiäinen, jolloin matkustelun Suomen sisällä odotetaan jälleen lisääntyvän.”Tartuntamäärät eivät meillä lähteneet hiihtolomaviikkojen jälkeen nousuun, mistä kiitos kuuluu kaikille lomaansa vastuullisesti viettäneille. Myös pääsiäisen vietossa tulisi muistaa korona-ajan hygienia- ja turvallisuusohjeet”, OYSin hallintoylilääkäri Terhi Nevala muistuttaa.

Näköpiirissä on, että kun rokotukset etenevät ja epidemia toivottavasti kesää kohti tultaessa hiipuu, voitaisiin myös suosituksia alkaa vähän kerrallaan purkamaan. ”Vielä tarvitaan kuitenkin jaksamista, että tilanne säilyy rauhallisena kesään saakka.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, hallintoylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme